Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Finn Gunst
Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læserne: Her er verdens bedste picnicspots

Udsigten er i høj kurs, når læserne afslører deres bedste bud på en god pause med madkurv.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hver uge beder vi læserne om tips til et emne. I næste uge kan du tippe om Danmarks bedste isbod. Se hvordan du gør her:

Alsaces vinmarker

Findes der noget dejligere end at sidde i solen ved et gammelt stenbord dækket med kølig Riesling, lækre oste, patéer og baguette omgivet af vinmarker og skøn udsigt over dalen i Alsace? Det får man, hvis man vover sig ud i de bløde bakker med vinmarker i Alsace. Med jævne mellemrum finder man borde og bænke på de små veje gennem vinmarkerne.

Det bedste sted, jeg har oplevet, er lige uden for Katzenthal i retning Ammerschwir, hvor man finder et bord med udsigt over hele dalen, hvis man bevæger sig væk fra landevejen og op i vinmarkerne.

Mette Højlund

Se Turen Går Til's guide til Alsace her

Homoparken i Manchester

Det vrimler ikke med grønne områder i centrum af den tidligere industriby Manchester i det nordlige England. Men lidt gemt væk fra byens larm og støjende busser og alligevel centralt mellem universitetet og de homoseksuelles favoritkvarter, Gay Village, ligger den fredelige oase Sackville Park.

LÆS ARTIKEL

Et lille grønt område med græsplæner, træer, buske og bænke og en idyllisk kanal for enden op til Canal Street (af vittige hoveder omdøbt til Anal Street). Her kan man i fred og ro nyde sin kaffe eller sandwich købt i en af de mange nærliggende shops eller cafeer.

Flemming Thomsen, Værløse

Søpapegøjernes skuespil

Det absolut bedste picnicspot i verden findes på den færøske klippeø Mykines omgivet af det brusende Atlanterhav. Her slog vi os ned i en hyggelig græsgryde i strålende sol og fandt mad og snaps frem. Øen er et fugleparadis med bl.a. rider, stormsvaler og lunder (søpapegøjer) med de sjove næb i rødt, gult og gråblåt.

Her i denne høje klare luft landede der pludselig en søpapegøjemor med sin unge på klippeafsatsen lige over for os. Og her opførte de to et lille skuespil under frokosten. Fascinerende.

Anna Marie Færch, Aalborg

Madkurv på landingsbanen

Berlins smukke nedlagte lufthavn Tempelhof er stedet at tage tæppe og madkurv med, hvis man da ikke vil benytte sin medbragte grill. En cykel er et must, for det kæmpe areal kan og skal udforskes, når man i fuldt ræs leger jetjager ned ad landingsbanerne eller benytter pladsen til at cykle slalom og ottetaller. Der er både vandingsposter og flere offentlige toiletter, og der er så stort, at der selv på en picnicperfekt sommerdag er mulighed for privatliv.

Ida Rud

Siciliansk middelhavsperle

Efter proviantering på et af Palermos mange markeder satte vi os i den lejede Fiat 500 og kørte en time mod nordvest til naturparken Lo Zingaro. Parken har 7 kilometer kystlinje, der kun er tilgængelig til fods, men det bedste er nogle charmerende overdækkede borde og bænke med udsigt over Middelhavet, der breder sig neden for de stejle klipper. Et virkelig idyllisk picnicsted.

Efter frokosten fortsatte vi til fods ad en lille stejl sti ned mellem klipperne til en lille lagune og badede i det utroligt klare og helt azurblå vand.

LÆS ARTIKEL

Martin Storm-Andersen

Picnic med norsk udsigt

Fra Bodø i Nordnorge skal der trampes i pedalerne, hvis man vil opleve storheden i den voldsomme norske natur. En enorm bro hæver sig over Saltstraumen, der er et sandt strømorgie mellem fjord og hav. Her har fiskerne store muligheder, især de, der ved, hvordan strømmen arter sig.

LÆS ARTIKEL

Her kan der så købes lækre fisk af enhver slags, og når så den lille bagerforretning i byen lige ved laver de lækreste grove brød, fyldes picnickurven let. Det er ikke svært at finde den flade klippe med plads til velsmag og udsigt.

bodøhostel.no

Finn Gunst, Brønshøj

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden