Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

STILLE. Læser Marianne Pasgaard tog til den nordlige del af Zanzibar og fandt sit eget badeparadis.
Foto: Rodrique Ngowi/AP

STILLE. Læser Marianne Pasgaard tog til den nordlige del af Zanzibar og fandt sit eget badeparadis.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læserne: Her er verdens bedste badesteder

Både Australien og Zanzibar har store badeoplevelser, men også Fredericia kan være med.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hver uge beder vi læserne om tips til et emne. Her er læsernes bud på nogle af verdens bedste badesteder:

Drømmesø i Småland

Man behøver faktisk ikke tage særlig langt væk for at komme til det dejligste badested. I Småland ligger søen Furen, som man kan bade i ved flere forskellige strande. Men ved Hyggestorp nær Hörda ligger stranden, som er blevet døbt ’Smålandshawaii’ – og det ikke uden grund. Stranden består af groft sand i en klar gylden farve og strækker sig langs skovbrynet. Der er sandbund hele vejen ud og småfisk i stimer, som man kan se i det klare vand, og som børnene elsker at løbe efter. Kommer man om aftenen, kan man få det for sig selv med solnedgang og fyrretræerne, der spejler sig på den anden side af søen.

Anne Dyrvig

LÆS ARTIKEL

Svøm med hajerne

Bedste badested er Heron Island, Australien. Det er en lille luksuriøs og forholdsvis ukendt ø, som ligger midt i korallerne i det sydlige Great Barrier Reef. Øen rummer ikke meget mere end 100 mennesker, og den er kendt for sit skildpadde- og fugleliv. Det krystalklare vand, den livlige natur og de hvide strande er noget, man aldrig vil glemme. Rundt om øen er én lang strand. Stranden henvender sig til alle aldre – lige fra de helt små til de ældre, eventyrlystne dykkere. Det mest unikke på øen er de fredelige hajer. Det er muligt at svømme helt tæt på 2-3 meter lange hajer og pilrokker. Virkelig et smukt syn, og noget man i sin vildeste fantasi aldrig havde troet, man ville opleve. Før vi kom til øen, vidste vi ikke noget om de nærgående hajer, så første gang, vi kom i vandet, fik vi et chok, da vi pludselig så 3-4 hajer svømme 10 meter fra os. Men efter vi havde snakket med naturforskerne på øen, som straks beroligede os, var vi helt rolige og var straks i vandet igen.

Mike Madsbjerg, Brande

LÆS ARTIKEL

Beskyttet på Sicilien

Den absolut bedste strand i Europa er på Isola Bella, en ø ved den smukke ferieby Taormina på Sicilien. Det er et af de mest spektakulære steder i Italien. Stranden ligger beskyttet af bjergene i området, vandet er krystalklart, og udsigten til Etna er noget af et syn.

Sebastian Flor Christensen

LÆS ARTIKEL

Stille på Zanzibar

Det dejligste sted, jeg har været, er en lille fiskerby på det nordlige Zanzibar. Hovedbyen på øen, Stonetown, kan virke kaotisk og turistet, og det er derfor helt fantastisk at komme til den lille by Nungwi, som har masser af stemning og atmosfære. Om dagen kan man nyde de hvide strande med blåt vand, der giver mulighed for dykning, snorkling og sejlture i de lokale sejlbåde, dhows, i solnedgangen.

Marianne Pasgaard

Et åndehul i Arizona

I midten af søen Lake Powell i Arizona, USA, ligger den store klippeblok, som giver navn til Lone Rock Road, der fører ned til badestedet. Uden om søen, som er flittigt besøgt, men heldigvis også stor nok til ikke så nemt at blive overrendt, er der fin sandstrand, og man kan bade eller bare ligge og se speedbådene tegne deres hvide streger i vandoverfladen. Vandet er dejlig klart og rent – et perfekt tilflugtssted i sommerheden.

Michael Lauridsen

LÆS ARTIKEL

Dyk blandt rokker

West Bay på den lille ø Roatan i Honduras er et sted, hvor der ikke kommer mange turister. Vandet er helt stille, og stranden har det fineste sand. Svømmer man 15 meter ud i det krystalblå hav, kan man dykke mellem korallerne sammen med havskildpadder og rokker.

Jesper Holmegaard Larsen

Ventetid på stranden

Jeg skulle egentlig fra Belize til Honduras med en båd, men måtte vente fem dage til næste afgang i denne lille caribiske havneby Placencia. Jeg boede på denne øde strand i et gæstehus omgivet af den venlige lokalbefolkning og et par enkelte strandede backpackere som mig selv. Jeg tog med de lokale ud at fiske i det krystalklare, blå vand, lærte den lokale tobak at kende og tog ud og så på søkøer og dykkede i verdens smukkeste hul, The Blue Hole. Det er et sted, der skal opleves, før det er for sent.

Nikoline Tengmark

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Både badning og mystik

Er man til rolig badning, er Odeceixe i Portugal det rette sted. Er man til glideflugt balancerende på sit surfbræt på glatte bølger, er det her. Er man til mystik, finder man den 50 meter dybe grotte i det vulkanske boblefjeld i rød-brune farver. Herinde i halvmørket er alt sket gennem årene. På klippevæggen finder man hundredvis af små kærlighedserklæringer skrevet ind i nogle sorte skiferplader med strandens kridtstykker. Stranden finder man på kanten af Algarveprovinsen og den nordligere Alentejoprovins.

Finn Gunst, Brønshøj

Afstikker fra Rio

Det bedste badested, jeg kender, er på øen Ilha Grande ud for Rio i Brasilien. Øen er lille, uden motoriserede køretøjer, så man går fra strand til strand. Vandet er krystalklart, og har man dykkermaske med, kan man med garanti spotte en fisk eller to. Det er en skøn kombination af sol, smuk natur og afslapning.

Amanda Mottelson

LÆS ARTIKEL

Strandtur med troldeskov

Trelde Næs ved Lillebælt, lidt uden for Fredericia, er en lille oase, der gør strandturen til mere end en badetur. Ud over en fin, børnevenlig sandstrand byder Trelde Næs på en spændende troldeskov med gamle forkrøblede egetræer, hvor mine drenge elsker at klatre. På de strækninger, hvor der er skrænter og sten, har vi fundet fossiler. Og det er også sket, at vi har set marsvin svømme frem og tilbage tæt på land ved næssets yderste punkt, hvor vandet er dybt og meget klart.

Tina Ovesen, Vejle

LÆS ARTIKEL

Væk fra turisterne

På den travle og turistede spansk solkyst ligger en vidunderlig lokal strand, Las Dunas Beach, ca. 30 km vest for Malaga. I den ene ende ligger en lille havn, Capopina, der er et stort område med cafeer med god mad og legepladser til børnene. Ved siden af er der en fem km lang badestrand med sand og høje klitter.

Britta og Søren Sandholm

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Frokost i vandkanten

Pinel Island sejles man ud til i en lille båd fra St. Maarten, der ligger i det caribiske øhav. Øen er lille, men smuk. Der er en restaurant ved strandkanten, og man kan få et bord sat op ude i vandet, og så kommer tjenerne med mad og drikkevarer. Vandet er klart, og der er gode muligheder for at svømme og snorkle.

Bente Maimann, Frederiksberg

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden