Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
HISTORISK. Falsled Kro på Fyn er et af gastronomiens templer.
Foto: PR

HISTORISK. Falsled Kro på Fyn er et af gastronomiens templer.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læserne: Her får du det bedste kro-ophold

Danmark vrimler med hyggelige kroer. Få læsernes egne tips til de bedste.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I næste uge kan du tippe om efterårets bedste udstilling i alverdens byen. Se hvordan du giver dit tip og samtidig er med i konkurrencen om to flybilletter:

Historiske Hvidsten Kro

Gør et ophold på Hvidsten Kro, hvis du er i Mariagerområdet. Kroen er en såkaldt kongeligt privilegeret kro, for det var i 1396, at dronning Margrethe I besluttede, at der skulle være en kro for hver to mil ved de store veje.

Kromandens løn for at tage imod vejfarende var i første omgang, at han fik lov til at brænde brændevin, brygge øl samt at bage brød til salg, såvel i huset som ud af huset.

I sin tid var det kun vejfarende, der måtte besøge kroen – nu må alle komme der og nyde de skønne små krostuer med pibesamlinger, petroleumslamper, de gamle møbler og antikt porcelæn.

Finn Gunst, Brønshøj

LÆS ARTIKEL

Fabelagtige Falsled

Den hvidkalkede gård Falsled Kro i en lille fynsk landsby er et syn for guder, og Falsled er også et af gastronomiens templer. Dyrt og dejligt.

LÆS ARTIKEL

Vi fik drivende saftige hummerhaler, fyldte duelår, alverdens oste på en vogn i tre etager og billedskønne desserter. Værelset var ren idyl med det smukkeste kakkelbadeværelse.

Morgenmaden omfatter lune briocher fra eget konditori, bacon fra eget røgeri, vagtelspejlæg, hjemmelavede marmelader. Det er så godt, så godt.

Christian Møgeltoft, Gentofte

LÆS ARTIKEL

Fanøs bedste

Sønderho Kro på Fanø er fra år 1722 og smukt indrettet med antikke møbler. På et gourmetophold med overnatning på et af kroens værelser oppe under stråtaget blev vi budt velkommen på værelset med en kurv indeholdende en flaske rødvin, frugt samt nybagte småkager.

LÆS ARTIKEL

Om aftenen blev der serveret en seksretters menu med prægtige forskellige vine til hver ret. Blandt andet var der en lille forret med en specialitet fra Fanø, bakskuld. Dertil hjemmebagt rugbrød og koldt smør. Kroen har en fantastik udsigt over Vadehavet og ikke mindst et meget venligt og serviceminded personale og værtspar.

Berit og Carl Petersen, Slagelse

LÆS ARTIKEL

På Lollands sydkyst

The Cottage ligger i vidunderlige omgivelser på Lollands sydkyst i udkanten af Nysted. Til dette charmerende hotel bygget i den smukkeste engelske kolonistilhører naturligvis en ægte spøgelseshistorie.

The Cottage blev bygget i 1908 som bolig for bestyrerinden af den engelske skole, der lå ned til vandet. Huset er en tro kopi af frk. Verey Lizzi Jacksons oprindelige hus i England, der led den triste skæbne, at det måtte rives ned, fordi det spøgte i huset.

Kirsten Hansen, Hillerød

LÆS ARTIKEL

Med kig til Ebeltoft Vig

Molskroen er bare et besøg værd. Bygget som badehotel i 1923 og fint renoveret i 1996. Beliggenheden er fabelagtig med en flot udsigt til Ebeltoft Vig. Det er ikke det billigste sted, men kvaliteten er meget høj. Adam Price har i 2011 givet restauranten seks kokkehuer.

LÆS ARTIKEL

Og så bør du nyde en tur til Kalø Slotsruin, en tur i Mols Bjerge og en Aarhus-tur. Slap derefter af i restauranten på kroen. Prøv for eksempel et gourmentarrangement; du vil ikke fortryde det.

molskroen.dk

Jens Nagel, Svendborg

Ved bredden af Gudenåen

Svostrup Kro ligger idyllisk ved bredden af Gudenåen, og hver eneste plet i den firlængede gård er proppet med minder fra gamle dage.

Værelserne er indrettede med himmelsenge, lyseduge og andre antikviteter, og nostalgien trives også på menuen, der byder på dansk mormormad som stegte ål, rødspætter, pramdragergryde, citronfromage og rødgrød. Man føler sig rigtigt meget hjemme hos Ulla, Niels og det søde personale på Svostrup Kro.

Karin Bech, Lyngby

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden