Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Brobesøg. Pont du Gard er et visit værd – efterfulgt af en dukkert under broen.
Foto: Christina Gro Hansen

Brobesøg. Pont du Gard er et visit værd – efterfulgt af en dukkert under broen.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læserne: Her er de bedste oplevelser i Sydfrankrig

Sommerferie-favoritten Sydfrankrig frister med mange gode oplevelser.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hver uge beder vi læserne om tips til et emne. I sidste uge bad vi om tips til de bedste oplevelser i Sydfrankrig - her er læsernes bud:

På cykel gennem Provençe

Vi cyklede gennem cederskoven i ca. 700 meters højde oppe på bjergkammen, som oven i købet er asfalteret.

På bjergskråningerne ligger maleriske landsbyer som Bonnieux og Lacoste med Markis de Sades slot. Indimellem er der udsigt til Middelhavet.

For 21 år siden befandt vi os i Luberon naturpark i Provençe sammen med vores to piger på dengang 10 og 17 år. Vi havde taget 4 måneders orlov for at cykle rundt i Sydfrankrig og var startet i den lille landsby Maubec ved foden af bjergkæden.

Efter 20 km’s flad kørsel på toppen fortsatte vi ad godt afmærkede cykelveje rundt i området. Vin, oliven og lavendel dannede kulisse til en vifte af bemærkelsesværdige landsbyer: Gordes på sin klippetop, Roussillon med det gule og røde okkerbrud og Apt med sit marked.

Jytte og Niels Bo Rasmussen, Aarhus

LÆS ARTIKEL

Kærligheden blomstrer i Nice

Min kæreste og jeg havde kun været sammen i en måneds tid, da vi impulsivt besluttede, at vi skulle til Sydfrankrig på en forlænget weekend. En uge inden faldt valget på Nice.

Rejsen var perfekt. Fuld af romantik, shopping, mad, rødvin på stranden og kvalitetstid. En aften købte vi to flasker lokal rødvin og satte os ned på stranden med plastikkopper fra badeværelset.

Der sad vi med stjernerne, Middelhavet, og rødvin har aldrig smagt bedre end den aften.

Vi har været sammen i et år nu og har stadig minderne fra Nice i skarp erindring.

Lars Kristian Engelsby Hansen, København

Lad tilfældighederne råde

Da min kæreste og jeg en sommer havde lejet en lejlighed i Cannes, hoppede vi en dag på et tog uden at vide, hvor turen gik hen. Cirka 20 minutter senere stod vi af på et lille trinbræt.

Vi havnede i en lille, hyggelig provinsiel by, Mouans-Sartoux, med idyllisk beplantede gader og en lille plads. Vi var heldige at stå af i en dejlig by, men den bedste oplevelse for os var selve det ikke at vide, hvad der ventede os ved togturens slutning.

Laura Hauch, Charlottenlund

LÆS ARTIKEL

Marked i Provençe

Når man som jeg har camperet i Sydfrankrig i 25 år er det nærmest en umulig opgave at give kun ét rejsetip. I starten jagtede vi de kendte highlights, men efterhånden graver vi dybere efter regionens skatte – og vi har fundet rigtig mange – især i Pyrenæerne.

De mange Provençemarkeder er næsten altid en runde værd, men i Castelnou – en lille typisk plus beaux villages tæt ved Carnigou, catalanernes hellige bjerg, fandt vi et lille producteur-marked, der var helt uimodståeligt. Byen ligger ikke langt fra byen Thuir, der i øvrigt har en aperitiffabrik, hvor man kan se, hvordan Dubonnet og den lokale Byrrh fremstilles.

LÆS ARTIKEL

Hver tirsdag fra midten af juni til slutningen af september sælges spændende specialiteter. Vi smagte på fantastiske gedeoste, lækkert brød og spændende honning, vin, rigtig god kraftig æblejuice og øl.

Jette Sinding Rasmussen, Beder

Se Pont du Gard

Du kan se det romerske bygningsværk Pont du Gard på de franske 5-euro-sedler, men broen skal ses i virkeligheden.

Broen ligger vest for Avignon; der er gratis entre, men dyrt at parkere. Derfor fortsatte vi gennem endnu en rundkørsel og parkerede langs landevejen, hvorfra vi gik gennem broens nabo; parken Mémoires de Garrigue. Det er en virkelig fin vandretur. Slut turen med en dukkert under broen.

Christina Gro Hansen, København

LÆS ARTIKEL

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Tour de Provençe

Køb ind til frokosten i Fontaines de Vaucluse, byen med den grønne flod. Brødet har skorpe, osten smag, tomaterne dufter, og olivenblandingen har bjergets bedste krydderier i den herlige olie.

Kør så ud og find grøftekanten ved en lilla lavendelmark. Så kan man indtage frokosten et sted, hvor de eneste lyde er en smuk summen af tusindvis af omkringsværmende bier, der er tossede med den gode nektar.

LÆS ARTIKEL

Gordes kunne være det næste mål. Solsikkemarkens gule hoveder, der konstant vender deres ansigter mod solen, viser én på vej. Her finder man byen med trappegader, med gokkende høns og en enkelt låges knirken som den eneste lyd. Den skønne grønne Lac de S. Croix nås for enden af en dyb Grand Canyon, hvor man kan få sig en velfortjent dukkert eller leje sig en kajak.

Finn Gunst

En solrig plet

Ved bugten med Saint Tropez ligger en lille by langs vandet, der hedder Port Grimaud. Hele byen trækker sig langs vandet og er en dejlig blanding af hyggelige huse ved kanalerne og dejlige strande. Den er bygget op som et mini-Venedig med kanaler, der snor sig ind og ud imellem byens huse. Det er en skøn lille plet, hvor man får Sydens sol og sommer.

Kirstine Rom

LÆS ARTIKEL

Rundt for 1 euro

Det koster kun 1 euro per person, og for børn indtil en vis alder er det gratis at køre med busser fra Nice rundt i hele området Alpe Maritime. Gare Routiere er busstationen i Nice. Busserne kører ofte og med god service.

Det vil sige til Menton, Monaco, Villefrance plus alt ovenover som Peille, Rocquebrune. Og til den anden side: Vence, Cannes, Cap Antipes, Grasse.

Bente Porsdal Poulsen

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hygge i Gourdon

Gourdon er en lille, hyggelig by i gammel stil i bjergene nordvest for Nice med en fantastisk udsigt. Fra Nice tager det en lille time at komme dertil i bil. Turen er fortryllende ad snoede bjergveje og gennem små, hyggelige landsbyer. Fra Gourdon kan man se ud over landskabet mod Nice og Cannes, og på en god dag kan man se Korsika.

LÆS ARTIKEL

Gourdon er en af mesterkokken Alain Ducasses favoritudflugtsmål i Provençe. Måske fordi luften er fuld af Provençes duftstoffer i form af blomster, urter etc.

Jonas Mathiesen, København

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden