0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Læserne tipper: Her får du Danmarks bedste smørrebrød

København dominerer smørrebrøds-landskabet, men også jyske byer kan være med.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
FOLKVER PER
Foto: FOLKVER PER

Højtbelagt. Den danske nationalspise fås i mange varianter - som her på Restaurant Schønnemann i København.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

På Vesterbro i København var Frk. Barners Kælder tidligere asyl for faldne og fattige kvinder. Nu er det smukke gamle hus rammen om et nutidigt fantastisk spisested. Barners sild på dild, æble og porse, serveret med kapers og rødløg på fedt, husets kartoffelmad eller roastbeefen! – det fås bare ikke bedre. Og så gør det jo ikke noget, at stemningen er i top.

Berit Ryhammer, Hjørring

Det kan mærkes og smages, at det er gourmetkokken Morten Nielsen, der har forpagtet restauranten i Utzon Center på havnen i Aalborg. For på restaurantens menukort finder man en række spændende fortolkninger af den ærkedanske institution: højtbelagt smørrebrød.

Sidste gang, jeg besøgte restauranten, valgte jeg et stykke med æg og rejer, sprøde brødcroutoner, citrongele og dild, derefter et stykke med avokado, jomfruhummerhaler, små kartofler og chips af blå kartoffel for at afslutte med en stegt rødspættefilet på rugbrød sammen med rejer, ørredrogn, hjemmelavet remoulade og en skive tørret citron.

Smørrebrødet i Aalborgs Utzon Center er velsmagende, innovativt og meget delikat anrettet. Og oveni får man udsigten over Limfjorden mod Nørresundbys havnefront.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter