Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Chokoladesko. Øverst i stormagasinet La Rinascente kan man købe alternative juleting. Læserfoto: Thorkil Jensen.

Chokoladesko. Øverst i stormagasinet La Rinascente kan man købe alternative juleting. Læserfoto: Thorkil Jensen.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læserne tipper om alternative julemarkeder

Fra landsbymarked til storbycentre kan du købe anderledes juleting.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

1. Etnisk jul i Dalmose

Et anderledes julemarked er på Høve Gamle Skole i Dalmose. Skolen danner hvert år ramme om det store etniske julemarked. Her finder du gedigne brugsting fremstillet af mayafolket i Guatemala. Skønne hængekøjer fra Bali, træhåndværk fra Peru etc. Det er åbent hver søndag i december, og man skal afsætte god tid, for der er meget at se på.

Maja Hoeks

2. Til vejrs i Alperne

I Schweiz er der et julemarked på toppen af bjerget Pilatus. Det er efter sigende Europas højest beliggende julemarked. Der er dj, orkester, udstillere og en betagende udsigt .

Christian Bjerre Nielsen

3. Berlin-marked i kraftværk

I Berlin-bydelen Neuköln kan man ved Maybachufer opleve den årligt tilbagevendende juleudgave af Flowmarkt, som byder på håndlavet design, mode og brugskunst og vintage genbrug med et væld af gode gaveideer til børn, unge og gamle. Der er boder i to etager på markedet, som normalt afholdes udendørs, men som ved juletid er placeret i det gamle kraftværk Umspannwerk på adressen Ohlauer Strasse 43.

Standene bemandes af ildsjæle, der hovedsagelig selv har fremstillet de varer, de sælger, og markedet er således kun åbnet en enkelt weekend i december, i år 20.-21. december med åbningstider fra 11 til 20

Kristoffer Olsen

4. Turisthjælp til Jesusbarnet

Man kan let blive pænt træt af Tenerifes juleindkøbsgader i partybyen Las Americas. Det er derfor vederkvægende at tage den lokale bus op til den lille hvide bjergby Vila Flor. Her kan man opleve en stilfærdig julemarkedsstemning sammen med de lokale, der pynter gaderne med lys omkring Maria-figurerne, mens de sælger forhavens saftigste appelsiner og nogle rødmende modne figner. Man kan også købe små røde lys og sætte dem ved Jesusbarnets krybbe.

I den lille kirke mødte vi en ældre sortklædt kone, der gik inde i kirken og pyntede op. Da hun fik øje på os, bad hun os om at hjælpe med at sætte det koloristisk pyntede Jesusbarn på plads i favnen på sin lige så nypyntede mor. Vi hjalp hende selvsagt – for det er en sjældenhed at være med til at sætte netop Jesus på plads ... Sådan kan et julemarked også være.

Finn Gunst, Brønshøj

5. Italienske sko i chokolade

Lige ved siden af den imponerende domkirke i Milano ligger et storcenter, La Rinascente, hvor der på øverste etage op til jul er et alternativt julemarked. Her er der udsigt til toppen af domkirken fra ’nissecafeen’ og mulighed for, ud over de traditionelle juleting, at købe alternative gaver og godter i form af bl.a. sko fremstillet af chokolade og marcipan. Se artiklens hovedbillede.

Thorkil Jensen, Værløse

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden