Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: pamparam/pamparam
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er verdens vildeste madoplevelser

Hestenosser og hvidløgsis. Vær forberedt på lidt af hvert, når du rejser ud i verden. I hvert fald hvis du deltager i nogle af verdens mest bizarre madfestivaler - se dem her.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Madfestivaler er blevet populære, og der dukker flere og flere op af slagsen.

I Napoli holdes der for eksempel pizzafest i det tidlige efterår. I Irland fejrer man østers. Og rundt om i Italien, Frankrig og Kroatien er det trøflen, der er i centrum, når jagten går ind på delikatessen i oktober.

Også i Norden er man kommet med på bølgen med sildefestival i Helsinki og den stort anlagte Copenhagen Cooking, der rammer København sidst på sommeren.

Efterhånden er der rent faktisk så mange madfestivaler, at man vil kunne tilbringe en stor del af året med at rejse rundt efter dem.

De bizarre delikatesser
Visse steder på det gastronomiske verdenskort diskes der imidlertid op med delikatesser og særheder, som kun de færreste har drømt om at sætte til livs.

På en række af de mest bizarre madfestivaler rundt om i verden – og ikke mindst i USA – bliver der blandt andet sat store mængder af insekter, testikler og krybdyr til livs.

Det er det internationale rejsesite Hotel & Resort Insider, som har kigget nærmere på, hvor man kan finde festivalerne henne. Og hvad de har at byde på.

Klik dig videre herSå er det snart vinterferie – se vores guides til
Sol & strand:Gran Canaria,Sharm el-Sheikh, Hurghada, Phuket, Goa
Storby:Rom, Lissabon, London, Berlin, Oslo, København, Se flere

Find markedets billigste flybilletter her på tgt.dk!

Weird Food Festival, Los Angeles – Hestenosser med mere
Skal du vælge én bizar festival, skal det være Weird Food festival i Los Angeles. Den repræsenterer på eksemplarisk vis, hvad de fleste betragter som mærkelig mad. Her går man ikke forgæves efter tyrelem, græshopper og næsehorn. Skulle man blive tiltrukket af delikatessen mountain oysters, bør man måske vide, at bjerg-østers er betegnelsen for hestenosser, der som regel serveres grillet og i skiver. Festivalen afholdes hvert år mellem jul og nytår.

Find billige flybilletter til Los Angeles her!


Waikiki Spam Jam, Hawaii – Hyldest til konserves
Forestil dig en hyldest til Jaka bov. Det er vel noget af det nærmeste, man i Danmark kommer på SPAM, et legendarisk konservesprodukt produceret af Hormel Foods Corporation siden 1937. SPAM er en sammentrækning af spiced ham – altså krydret skinke – men onde tunger siger, at det lige så vel kan stå for "something posing as meat" (noget, der giver sig ud for at være mad). Og jo, alle de pornomails og anden uønsket e-post, du modtager, har efter sigende taget navn efter konservesdåsemaden – spam. Den årligt tilbagevendende festival er i øvrigt sponsoreret af Hormel.


Turkey Testicle Festival Illinois – Sprøde kugler i Huntley
"Cold brew, great music and hot nuts". Sådan lyder det rammende motto for festivalen i Huntley Illinois i USA. I 25 år har festivalen tiltrukket fans og nysgerrige til, ja, øl, fed musik og nødder – eller kugler. Kært barn, mange navne. Også når det gælder kalkunens ædlere dele. Kalkuntestiklerne frituresteges, så de bliver fint sprøde.


Gilroy Garlic Festival, Californien – Hvidløgsis og slikpinde
Gilroy, den sydligste flække i Santa Clara i Californien er kendt for sine hvidløgsafgrøder – verdens hvidløgshovedstad kaldes den, intet mindre. Det skal fejres, og hvert år samles op mod 100.000 mennesker for at sætte omkring 2,5 ton hvidløg til livs. De hvidløgsfunderede retter skabes af gode kokke – blandt andet laves der hvidløgsis og slikkepinde, der også har den umiskendelige smag af hvidløg. Drikkevarer med hvidløg er også et hit. For at husarerne ikke går forgæves, kåres der i den festlige anledning også en Miss Gilroy Garlic Girl. Hvordan mon hun smager.

Find billige flybilletter til Californien her!


San Fernando Menudo Festival, Californien – Indvoldssuppe
Menudo har ry for at være en god tømmermandssuppe – det vil sige godt krydret og god til at ruske op i systemet. Sarte madsjæle vil dog muligvis betakke sig, hvis de hører, hvad suppen består af: indvolde fra får, grise, køer og andre former for dyr. Suppen er egentlig en fattigmandssuppe – i Mexico før revolutionen kunne de fattige mexicanske bønder ikke tillade sig at lade noget gå til spilde, og alle former for organer blev brugt som fyld i madlavningen. Menudo-festivalen i San Fernando er en årligt tilbagevendende begivenhed.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce


Annual Rattlesnake Hunt, Oklahoma – Klapperslangefest
Hvert år i april går jagten ind på klapperslanger i Oklahoma, og udover at smage på slangerne kan de dygtige jægere få lov til at udstille virilitet, manddomskraft og bytte på festivalen, der har været afholdt 47 gange. Klapperslange smager efter sigende lidt som kylling, så falder man over en opskrift med krybdyret, findes der altså erstatninger.
Så er det snart vinterferie – se vores guides til
Sol & strand:Gran Canaria,Sharm el-Sheikh, Hurghada, Phuket, Goa
Storby:Rom, Lissabon, London, Berlin, Oslo, København, Se flere


Find markedets billigste flybilletter her på tgt.dk!

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden