Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
AP Photo/Nakheel/AP Photo/Nakheel
Foto: AP Photo/Nakheel/AP Photo/Nakheel

Sandøerne ud for Dubai er angiveligt ved at forsvinde i havet.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Prestige-øer i Dubai synker

Er verden ved at gå under i Dubai? Den eksklusive ø-gruppe har muligvis problemer med at holde sig oppe.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Storslået, eksklusivt og den største i verden. Dubais spektakulære og menneskeskabte ø-gruppe, 'The World', som med 300 kunstige øer er udformet som vores klode, er muligvis i problemer. Ø-gruppen er antageligt ved at synke.

Det er kommet frem i en retssag. Richard Wilmot-Smith er engelsk advokat og repræsenterer selskabet Penguin Marine, der blandt andet har købt rettighederne til at fragte folk til og fra øerne, og han fortalte under en retssag for nylig, at øerne gradvist synker ned i vandet.

Der er ifølge advokaten bevis for erosion og forværrelse af byggeriets tilstand, og selve udviklingen af de 300 øer er 'dødt'. Det skriver den engelske avis The Daily Mail.

LÆS OGSÅ

Penguin Marine er blevet bedt om at blive løst fra deres kontrakt med firmaet Nakheel, der står bag The World. Firmaet vil ud af millionkontrakten, fordi de ikke har nok at lave og på grund af erosionen af øerne.

Nakheel afviser, at prestigebyggeriet, der ligger fire kilometer ud for Dubais kyst, er ved at forsvinde under overfladen.

»Vores periodiske overvågning over de sidste tre år har ikke vist nogen nævneværdig erosion, der kræver genopbygning af sandet«, siger talsmand Graham Lovett.

I koma

Graham Lovett afviser, at projektet er dødt, men medgiver, at det er 'i koma'.

»Dette er et 10 års projekt, som gået ned i hastighed. Det vil blive færdiggjort«, skulle en talsperson for Nakheel have udtalt ved retssagen.

Ud af de 300 øer, som var tiltænkt at skulle sælges til milliardærer fra hele verden, er 70 procent solgt, men kun Grønland er ifølge den engelske avis beboet.

LÆS OGSÅ

Den financielle krise har ramt boligmarkedet hårdt i Dubai over de seneste år, og selvom investorer har annonceret byggeplaner på nogle af øerne, er byggeriet stadig ikke gået i gang på de fleste af dem. Investorerne er enten ikke villige til eller har pengene til at udvikle øerne.

Ifølge Ingeniøren har The World-øerne været til salg for mellem 50 og 230 millioner kroner, og det er op til køberne, hvad de vil bruge øerne til.

Selve øerne blev færdiggjort i januar 2008.

GUIDENæsten alt er muligt i Dubai

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden