0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Top 10: De vildeste trærutsjebaner

I morgen ruller Bakkens gamle trærutsjebane ud til endnu en sæson. Derfor har Turengårtil.dk fået en rutsjebaneekspert til at udpege de største adrenalinkick.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
PR/Heide Park
Foto: PR/Heide Park

Colossos er den største trærutsjebane i Europa og den anden største i verden. Vil man prøve kræfter med den, skal man til Heide Park i Tyskland.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

6. T Express, Everland, Sydkorea

Om rutsjebanen: Åbnede i 2008. Maksimal højde er 56 meter, og største fald er 46 meter. Højeste fart er 104 kilometer i timen. Kommentar: »T Express er meget voldsom i starten. Den har et vildt first drop, fordi den første bakke er meget høj. Det går op og ned, og der bliver flået kraftigt i dig. Men så taber den lidt af pusten, når man når over midten af turen. Jeg synes derfor, at man ikke har fået det optimale ud af den. Men starten er det hele værd«.


7. Joris en de Draak, Efteling, Holland


Om rutsjebanen: Åbnede i 2010. Topfart er 75 kilometer i timen, og længden på turen er 787,9 meter.
Kommentar: »Jeg kørte denne rutsjebane sidste år. Det er en dobbelt træbane, hvor to toge kører ræs mod hinanden. Man kører ikke side om side hele vejen, men krydser hinanden undervejs. Ud over at det er en fed fornemmelse at køre på banen, er racing-fornemmelsen sjov. Man hujer, hepper og vinker til hinanden. Der er altid en vinder, om det er det røde eller blå tog. Joris en de Draak er knap så hurtig og vild, som mange andre af de store rutsjebaner, så man kan godt tage en 11-årig med, uden de synes, turen er for voldsom. Derudover er rutsjebanen enormt flot bygget - på en gammel borg med en mekanisk drage«.


8. Phoenix, Knoebels Amusement Park & Resort, Pennsylvania, USA


Om rutsjebanen: Åbnede i 1985. Maksimal hastighed 72,4 kilometer i timen.
Kommentar: »Phoenix er et ikon i rutsjebane-verdenen, ligesom den gamle rutsjebane i Tivoli. Phoenix (der før hed Rocket.red) var dømt til at skulle rives ned, men blev så købt for en dollar og flyttet til Knoebels Amusement Park, hvor den blev bygget op igen. Den er fra 1948, og jeg undrer mig over, at så gammel en rutsjebane kan være så fed at køre på. Jeg har prøvet at køre den i bulder mørke, og det var fedt og uforudsigeligt, fordi man ikke er forberedt på, hvad der sker«.

9. Aska, Nara Dreamland, Japan

Om rutsjebanen: Kørte fra 1998 til 2006. Er lukket lige nu.