Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jason Decaires Taylor/Wikipedia/Jason Decaires Taylor/Wikipedia
Foto: Jason Decaires Taylor/Wikipedia/Jason Decaires Taylor/Wikipedia

Vandkunst. Over 400 livagtige statuer er spredt i havet omkring Cancun i Mexico.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

15 af verdens mest usædvanlige destinationer

Fra 400 skulpturer under vandet i Mexico til selvlysende orme i New Zealand - tag med på rejse til en række spektakulære steder rundt om på kloden.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mange danskere flokkes lige nu om at komme ud i de danske lufthavne og af sted til Sydens strande, pakke bilen og køre i sommerhus eller sætte teltet op på en af de mange danske campingpladser.

Men man kan også vælge at bruge ferien på de helt store og spektakulære oplevelser, som man ikke lige falder over på en gængs ferie.

Rundt om i jordens afkroge findes naturvidundere og menneskeskabte værker - mange af dem er ganske ukendte og dermed ikke overrendte af turister. Se 15 af dem her - vi starter i Europa.

Kilde: L.A. Times

LÆS ARTIKEL

1. Metéora-klostrene, Grækenland

Méteora betyder 'ophængt i luften', og det karakteriserer i den grad de seks klostre i Méteora-bjergene på Thessaly-egnen midt på Grækenlands fastland. De seks klostre står på toppen af de cirka 400 meter himmelhøje klippesøjler, som består af brun sandsten. Klipperne har mere end 60 millioner år på bagen, og klostrene er på UNESCO's liste over bevaringsværdig kultur.

Hvis du spekulerer på, hvordan man kommer derop, så er der kun én vej og det er af simple trapper, der er hugget ind i klipperne. Der var oprindelig 24 klostre, men den udsatte placering betyder, at der kun er en tredjedel tilbage. Der befinder sig stadig munke i klostrene, der er åbent dagligt. Hvis du synes, vuet ser bekendt ud, er det måske fordi klostrene og bjergene var en del af kulissen i James Bond-filmen 'For Your Eyes Only'.

LÆS ARTIKEL

2. Plitvice Lakes National Park, Kroatien

Skove, søer og vandfald. Plitvice Lakes National Park, der ligger mellem Zagreb og Zadar, er med sit 19,5 hektar store område en af Kroatiens største naturoplevelser. De 16 søer ligger og blinker med tiltrækkende turkis farve, mens kaskader af vand falder fra de betagende vandfald. Det højeste punkt er 1.279 meter højt og det laveste 367 meter, og vandfaldet Veliki Slap er med sine 70 meter det højeste.

Nationalparken kom i 1979 på UNESCO's naturarvsliste som en af de første natursteder. Der er stier til vandring rundt om i nationalparken, og nogle gange må man krydse vandet. Men at dømme på dets farve er det ikke så slemt. Man kan besøge nationalparken året rundt, og der er tre hoteller i nationalparken og mulighed for privat indkvartering.

Læs mere om adgang, rute til Plitvice Lakes National Park mm. her

LÆS ARTIKEL

3. Pamukkale, Tyrkiet

Kalkterrasserne ligger en efter en i dette månelandskab, Pamukkale i den sydvestlige del af Tyrkiet. Pamukkale betyder bomuldsborg på tyrkisk, og mon ikke det henviser til de hvide bjergsider, der har fået deres navn efter det kalkholdige vand, der i tusindvis af år er kommet op af undergrunden og er løbet ned af bjergsiden. Pamukkale er på UNESCO's verdensarvsliste.

Få mere information om Pamukkale her

LÆS ARTIKEL

Afrika

4. Chamarel, Mauritius

Mon ikke det frister mange skatere at få lov til at boltre sig i disse spektakulære sandklitter, hvis de ellers var faste? Specielt er dette sandklit-område i hvert fald. Jorden har syv farvenuancer - blå, brun, grønt, orange, lilla, rød og gul - og det menes at skyldes den vulkanske undergrund. Mønstrene er formet af den stivnede vulkanske lava. En anden attraktion lige i nærheden, man ikke må misse, er vandfaldet Chamarel.

LÆS ARTIKEL

Asien

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

5. Komodo National Park, Indonesien

Komodo National Park består af tre øer, Komodo, Rinca og Padar. Nationalparken blev til et reservat i 1980, blandt andet for at beskytte det mangfoldige dyreliv, hvoraf den mest kendte nok er verdens største øgle - komodovaranen. Den er kendt for let at kunne spise et bytte på størrelse med en okse, og bliver man bidt, kan det være ekstremt farligt på grund af de bakterier, dens spyt indeholder.

LÆS ARTIKEL

6. Jigokudani Monkey Park, Nagano, Japan

Der er mange ligheder mellem abe og menneske, og et godt bad er for vores beslægtede heller ikke sådan at foragte. Opsigtsvækkende er det, og derfor er Jigokudani Monkey Park i Nagano og en flok badende sneaber blevet en turistattraktion med omkring 90.000 besøgende årligt.

Jigokudani betyder 'helvedes dal' og det bjergfyldte område af Japan er snedækket fire måneder om året. I den periode kommer aberne ned i dalen fra deres foretrukne skovbeklædte områder for at tage et bad i de varme kilder og spise bønner og andet mad, der bliver lagt til dem. Om aftenen forsvinder de igen i skoven. Aberne kommer primært ned til kilderne om vinteren, men man kan også se nogle få i sommermånederne, og det kan skyldes, at de lokkes til af foderet.

Læs mere om stedet, og hvordan man finder aberne her

LÆS ARTIKEL

7. Leshan Giant Buddha, Sichuan-provinsen, Kina

Skåret ud af en bjergside står denne Buddha-figur, der med sine 71 meter er en af de største Buddha-figurer i verden. Figuren er skabt for over 1.000 år siden i et ufremkommeligt område og tog efter sigende mere end 90 år at færdiggøre. UNESCO har fundet statuen så betydningsfuld, at den er på organisationens verdensarvsliste.

Historien bag Buddhaen går på, at en munk ved navn Hai Tong tog initiativ til den enorme statue. Han var bekymret for den fattige befolkning, der levede af området. Tre floder i området var skyld i flere bådulykker, og uheldene blev tilskrevet vandguderne. Derfor besluttede Hai Tong at bygge den store Buddha lige ved floden i håbet om, at den hellige statue ville formildne vandguderne.

LÆS ARTIKEL

Oceanien

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

8. Waitomo Glowworm Cave, New Zealand

New Zealand har et væld af spændende geologiske fænomener, og Waitomo er helt klart et af dem. Her findes et væld af fantastiske kalkstenshuler, som blev dannet for mere end 30 millioner år siden. En af de helt store oplevelser i hulerne er de utallige lysende orme (glowworms), som giver fornemmelsen af, at det bastante klippeloft er omdannet til en glimtende stjernehimmel. Man kan både opleve de lysende orme i en båd eller på raftingture.

Læs mere om Waitomo Glowworm Cave her

ARTIKLEN FORTSÆTTER HER:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden