Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Transformation. Gadaffis hovedkvarter bestod blandt andet af bunkere, sportsområder, haver, pools og administrationsbygninger.
Foto: SERGEY PONOMAREV/AP

Transformation. Gadaffis hovedkvarter bestod blandt andet af bunkere, sportsområder, haver, pools og administrationsbygninger.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gaddafis frygtede hovedkvarter skal forvandles til offentlig park

Bab al-Aziziya skal jævnes med jorden og gøres til grønt område.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fra frygtet til elsket.

Sådan skal fremtiden være for afdøde Libyen-diktator Moamar Gaddafis tidligere hovedkvarter, der nu skal laves om til en offentlig park med grønne oplevelser for borgene i hovedstaden Tripoli.

Bab al-Aziziya, som det seks kvadratkilometer store kompleks hedder, skal jævnes helt med jorden og ryddes, fortæller Libyens turismeminister Ikram Abdusalam Bash Imam ifølge Reuters.

»Inden længe begynder vi at fjerne murbrokkker og sikkerhedstjekke området. Vi håber, at de første tegn kan ses i løbet af de næste to måneder«, siger han.

LÆS OGSÅ

Bab al-Aziziya blev pulveriseret i august 2011, da NATO bombede stedet for at hjælpe de libyske oprøre med at få kontrol over området.

Siden da har enkelte familier slået sig ned i ruinerne, men ifølge turismeministeren vil de blive genhuset før etableringen af den nye park går i gang.

Rejsebureauer afventer

Selv om det snart er to år siden Gadaffis fald, er Libyen stadig ikke sikkert nok til, at turister igen kan besøge landet.

Intentionerne er der ellers. Straks efter diktatorens død meldte danske rejsebureauer sig klar til at kigge på rejser til Libyen. Heriblandt Star Tour, der tidligere har sendt danskere på ferie til det nordafrikanske land.

LÆS OGSÅ

»Libyen ligger klart på vores liste over potentielle destinationer, og landet har et stort potentiale. Jeg er ikke i tvivl om, at det med tiden kan blive et turistland a la Tunesien. Så vi er klar, når Libyen er klar igen«, sagde Stig Elling til turengårtil.dk i efteråret 2011.

Det danske udenrigsministerium fraråder ikke-nødvendige rejser til Tripoli og kysten mellem den tunesiske grænse og Tripoli. Til det øvrige Libyen frarådes alle rejser. Ministeriet skriver også, at der er generel risiko for terror i Libyen.

info@tgt.dk

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden