Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Her er verdens varmeste steder

Begynder efteråret at gøre tæerne kolde og få tænderne til at klapre, så er her 10 destinationer, hvor du med sikkerhed kan få varmen.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Har den danske sommer ikke helt levet op til forventningerne, og er det svært at acceptere, at både barometer og termometer i den grad begynder at pege mod efterår, så er det måske på tide at sætte kursen mod varmere himmelstrøg.

Har du ikke det fjerneste mod at svede, og skal kviksølvet i termometeret helst true med at sprænge glasset, har Time Magazine fundet frem til 10 særdeles hotte destinationer over hele verden.

Varmeste sted på jorden

Dallol, Ethiopien: De lokale har givet Dallol det lidet charmerende tilnavn ”Porten til Helvede”. Men holder man af aktive vulkaner, gule svovlsøer, saltørkener og ikke mindst bagende varme med temperaturer, som jævnligt kravler op over 46 grader, så er Dallol måske næste punkt på rejseprogrammet. Gennemsnitstemperaturen i Dallol er 34,4 grader, så ingen grund til at pakke hverken sweater eller tykke sokker i kufferten her.

Højeste omdiskuterede temperatur

Al’Aziziyah, Libyen: Hvis man nu vælger ikke at hænge sig i detaljer og petitesser som det faktum, at vejrstationen var placeret på toppen af en bakke og på sort asfalt, som muligvis har været med til at sende temperaturen endnu højere op, så tilfalder æren for den højeste temperatur målt på jorden den libyske by Al’Aziziyah.

Her skød kviksølvsøjlen helt op på 136 grader Fahrenheit eller 57,8 grader på en legendarisk dag i 1922, men ovenstående usikkerheder betyder, at den lille by må undvære titlen som verdens varmeste.

Hedeste sted i Nordamerika

Death Valley, Californien, USA: Navnet siger det hele: Dødens dal! Ikke just et sted, man ønsker at punktere eller løbe tør for benzin. Slet ikke om sommeren, hvor temperaturen gennemsnitligt ligger på 47 grader i juli måned. Og satser man på, at natten dukker op med lindrende kølighed, bliver man skuffet, for selv efter mørkets frembrud holder termometeret sig omkring de 30 grader. Samtidig er ørkenen desuden det laveste og det tørreste sted i USA.

Verdens varmeste storby

Bangkok, Thailand: Trang til at svede på ferien? Så book en billet til Bangkok. Ikke alene har World Meteorological Organization udnævnt den asiatiske metropol til at være den varmeste by i verden med gennemsnitlige dagtemperaturer omkring 35 grader, men samtidig sørger luftfugtigheden for at lægge en yderligere dæmper på et hvert behov for at bevæge sig i hastigt tempo. Ikke mindst i regntiden. Er varmen ikke nok til at holde dig væk, så overvej at lægge besøget om vinteren, hvor gennemsnitstemperaturen ligger omkring mere overkommelige 30 grader.

Varmeste by (gennemsnitligt i sæsonen)

Kuwait City, Kuwait: Når regnsæsonen rammer Kuwait City i januar, er det typisk blot omkring seks dages regn indbyggerne kan se frem til. Til gengæld når sommertemperaturerne gerne op et sted mellem 38 og 46 grader i denne tørre ørkenby, selvom placeringen lige ved havet umiddelbart lægger op til et mere overkommeligt klima. Men i stedet føler indbyggerne sig ofte langt mere som del af den ørken, der breder sig på den anden side af byen. Ikke mindst i de varmeste måneder juli og august, hvor gennemsnitstemperaturen ligger omkring 45 grader.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Varmeste by (ekstrem varme)

Ahvaz, Iran: Hvis ikke temperaturrekorder på over 50 grader i juli er ekstremt nok, så må indbyggerne og besøgende i den iranske by Ahvaz også tumle med sandstorme fra den nærliggende ørken. Dermed kan byen, der ligger blot knap 23 meter over havets overflade, i den grad kæmpe med Kuwait City om æren af at være varmest.

Varmest efter mørkets frembrud

Samail, Oman: Sover du helst med flere dyner og foret pyjamas, skal næste ferie måske gå til Oman. Godt nok holder dagtemperaturerne sig for det meste omkring eller under 40 grader i de varmeste måneder, men til gengæld fortsætter hedebølgen efter mørkets frembrud. For i juli ligger gennemsnitstemperaturen om natten på den varme side af 30 grader.

Varmeste by i USA

Yuma, Arizona, USA: Ifølge National Weather Service tager Yuma prisen som den varmeste by i USA, så vil man være sikker på, at isterningerne i ens cola ikke overlever alt for længe, er byen i Arizona på grænsen mellem Californien og Mexico måske en oplagt destination til næste rejse.

I de varme sommermåneder ligger temperaturen gennemsnitligt omkring 40 grader, mens de køligere vintermåneder som regel byder på mere overkommelige 20-25 grader.

Varmeste sydamerikanske by

Ciudad Bolivar, Venezuela: En smuk historisk bymidte med originale bygninger fra kolonitiden og den smukke katedral er del af Ciudad Bolivars charme. Men byen er ikke for de varmeforskrækkede. For hver eneste måned om året kan termometrene nå op på temperaturer omkring 33 grader, og ifølge vejrtjenesten Weatherbase findes her ingen måneder om året, hvor gennemsnitstemperaturen bevæger sig under 30 grader.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Varmeste europæiske by

Athen, Grækenland: Drømmer du om varme, men orker ikke de mange timers flyvetur til fjernere himmelstrøg, er der også lunt vejr at finde i Europa. Her tager Athen prisen som den varmeste by med temperaturer, som i de hedeste sommermåneder juli og august nemt når op midt i trediverne som gennemsnit. Der er dog stadig et stykke op til varmerekorden på knap 48 grader. Nok ikke den bedste dag at udforske Akropolis eller de andre ruiner under den bagende sol.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden