Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FLAGSKIB. En af Singapores seneste megakonstruktioner er gigantkomplekset Marina Bay Sands.
Foto: Sune Højrup Bencke

FLAGSKIB. En af Singapores seneste megakonstruktioner er gigantkomplekset Marina Bay Sands.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her kan du opleve verdens mest fascinerende højhuse

Tag med til blandt andet Bangkok, Milano og London og kom tæt på 10 eksempler på utrolig og anderledes byggekunst.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er bygninger verden over, der er værd at fæstne blikket ved, når du besøger den storby de holder til i. Hvad enten det er arkitektoniske perler, rekord-holdere eller besynderlige skabninger, så er det seværdigheder, der som regel fortæller en historie om byen.

Det australske site news.com.au har fundet 10 eksempler på nogle af verdens mest fascinerende højhuse. Se dem herunder.

LÆS ARTIKEL

1. Bangkoks elefant

Hvor: Bangkok, Thailand
I Bangkok kan du møde bygningen, der i folkemunde kendes som The Elephant. Det ville nu også være mærkeligt, hvis man havde valgt at lave en bygning, der lignede en svane, når nu bygningen hører hjemme i elefant-landet Thailand. Bygningen huser både lejligheder, kontorer og en sprogskole. Husk også, når du er i Bangkok, at besøge andre af byens bemærkelsesværdige højhuse. Blandt andet Sirocco-baren på toppen af State Tower (byens næsthøjeste bygning), hvor du får drinks og udsigt i topklasse.

LÆS ARTIKEL

2. Arkitekturens asiatiske forpost

Hvor: Beijing, Kina
Kinas storbyer boomer i de her år. Og det får kineserne til at hive internationalt anerkendte til landet for at tegne landets nye vartegn. Eksempelvis er det Rem Koolhaas og OMA/Ole Scheeren, der står bag CCTV China Central Television-bygningen i Beijing.

LÆS ARTIKEL

3. Verdens højeste

Hvor: Dubai
829 meter. Og så 84 centimeter. Burj Khalifa i Dubai er verdens højeste bygning og alene det gør huset til en dybt fascinerende bygning. Hvad der også er fascinerende, og lidt skræmmende, er byggeprisen på hele 1,5 milliarder. Dollars. Burj Khalifa bruges til hotelvirksomhed og lejligheder.

LÆS ARTIKEL

4. Skibsskroget på toppen af tre stolper

Hvor: Singapore
Også i det asiatiske knudepunkt Singapore giver man den gas med højhusene. Eksempelvis med Marina Bay Sands, der er et af Singapores største prestigeprojekter i nyere tid. Det er et gigantisk forlystelseskompleks med luksushotel, kasino, teatre, shopping og spisemuligheder. Marina Bay Sands er tegnet af Moshe Safdie Architects fra Boston. Om konstruktionen er pæn er helt op til den enkelte betragter at vurdere.

LÆS ARTIKEL

5. Og Bangkoks robot

Hvor: Bangkok, Thailand
Ikke blot kan bangkokorianerne prale af en bygning, der ligner en elefant, de har også en, som ser ud som en robot. Faktisk kan den godt minde lidt om robotten Wall-E fra filmen af samme navn. Ifølge news.com.au er bygningen tegnet til Bank of Asia og arkitekten bag brugte sin søns legetøjs-robot som forbillede.

LÆS ARTIKEL

6. Agurk, fallos eller påskeæg?

Hvor: London, England
Et enormt fallos-symbol, gigantisk Fabergé-æg eller kæmpe agurk?. London-vartegnet The Gherkin (Agurken) ligger i byens finansdistrikt og huser kontorer. Bygningen er tegnet af Norman Foster og Ken Shuttleworth, og åbnede i 2004. The Gherkin kan blandt andet blære sig med 24.000 stykker glas, hvis samlede størrelse svarer til fem fodboldbaner.

LÆS ARTIKEL

7. Japansk futurisme

Hvor: Osaka, Japan
Glas, stål og sølvfarver. De to tårne i Umeda Sky-bygningen i Osaka er forbundet med et såkaldt 'flydende have-observatorium', hvad det så end betyder. Og i kælderen under bygningerne kan man opleve en udgave af et Osaka-marked som det så ud i begyndelsen af 1900-tallet.

LÆS ARTIKEL

8. Vragen ud på London-bygning

Hvor: London, England
Det er arkitekt Richard Rogers, der står bag Lloyd's-bygningen i London. Lidt ligesom Pompidou-centeret i Paris udmærker bygningen sig med, at alt, hvad der hedder vandrør, elektriske systemer, etc. er bygget uden på. Lloyd's stod færdig i 1986 efter en byggeperiode på otte år.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

LÆS ARTIKEL

9. Milanos vartegn

Hvor: Milano, Italien
Hvis du er på storby-tur i Milano og kaster et blik på den besynderlige Torre Velasca-bygning, så hold øje med, hvordan toppen minder om udbygningerne på tårnene på middelalderborge over hele Italien. Torre Velasca stod som et af symbolerne på det moderne Milano, da den blev bygget i 1950'erne.

LÆS ARTIKEL

10. Hongkongs tvillinge-tårne

Hvor: Hongkong, Kina
Tilbage i 1988 stod de futuristiske tvillinge-tårne, der udgør Lippo Centre i Hongkong, færdige. De lokale kalder bygningerne 'Koala-træet', fordi det ser ud som om koalaer klamrer sig til bygningen. Lippo Centre er tegnet af den amerikanske arkitekt Paul Rudolph.

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden