Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Nu åbner verdens grimmeste hotel

Efter 25 års byggeri står nordkoreansk gigant-hotel klar i 2012.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvem, der skal indlogere sig, og hvordan der ser ud indeni, er der ingen meldinger om. Men nu forlyder det, at det nordkoreanske hotel-vartegn, Ryugyong Hotel i hovedstaden Pyongyang, vil stå klar til at modtage gæster næste år. Det skriver USA Today.

I så fald har det taget nordkoreanerne 25 år at bygge hotellet færdig. Baggrunden for den meget lange byggetid er, at projektet blev stoppet i 1992 på grund af økonomiske problemer og først påbegyndt igen i 2008.

Det har gjort hotellet berømt og berygtet langt ud over landets grænser. Særligt fordi hotellet i løbet af byggefasen er blevet kaldt »verdens grimmeste bygningsværk«.

LÆS ARTIKEL

Oprindeligt var det meningen, at Ryugyong-hotellet skulle blive verdens højeste hotel, men med tiden er den ambition blevet overhalet af en del prestigebyggerier i Mellemøsten. Alligevel vil Ryugyong kunne tilbyde sine gæster 105 etager fordelt på 330 meter.

Det er planen, at den store åbning skal falde sammen med 100 års fødselsdagen for nationens afdøde landsfader Kim Il-Sung.

Ifølge USA Today har der været forlydender fra Nordkorea om, at landets universiteter er blevet lukket i 10 måneder for at sende de studerende ud på fabrikker, landbrug og i byggesektoren, så økonomien kan boostes frem til jubilæumsåret 2012.

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden