Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JACOB EHRBAHN
Foto: JACOB EHRBAHN

Turisme. En bedre indsats skal få flere turister til at vælge Danmark som ferieland. Ny vækstplan blev fremlagt i dag.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu skal turismen i Danmark kickstartes

Ny turistaftale skal vende negativ udvikling og lokke flere turister til Danmark.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Turismen i Danmark skal have en hjælpende hånd.

Derfor har regeringen indgået aftale med en række af Folketingets partier om en stor vækstplan, som i formiddag blev præsenteret i Erhvervs- og Vækstministeriet.

En række initiativer skal bremse den negative udvikling på turistområdet herhjemme og ændre en nedadgående spiral, hvor Danmark på flere områder går tilbage i forhold til en række andre europæiske lande. Målet er, at Danmark frem til 2020 skal vækste samme niveau som andre europæiske lande.

I planen, der i dag blev lanceret af Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S), by- og boligminister Carsten Hansen (S) og miljøminister Kirsten Brosbøl (S), har fire overordnede fokusområder, og der er afsat 45,5 millioner kroner mellem 2014 og 2016 til at gennemføre initiativerne.

Planen har blandt andet fokus på kvalitet og service rundt om på feriestederne. Danmark er et af de dyreste lande i verden at være turist i. Ifølge en vækstrapport fra sidste år, ligger prisniveauet i Danmark næsten 42 procent højere end EU-gennemsnittet.

Og undersøgelser har vist, at i turisternes øjne har kvaliteten ikke altid stået mål med oplevelsen. Blandt andet derfor bliver svenskere og tyskere, der ellers er Danmarks kernemålgruppe, i stigende grad væk fra de danske feriemål.

»Kvalitet skal løfte Danmarks turisme fremadrettet. Turisterne ved, de skal betale, men vil til gengæld få kvalitet«, slog Henrik Sass Larsen fast på pressemødet.

Et mål med vækstplanen er også at skaffe flere arbejdspladser. Et bud på hvor mange ville Henrik Sass Larsen dog ikke komme med. ´

Én strategi for dansk turisme

Et andet initiativ i planen er at give støtte til kystturismen i Danmark, der er gået støt tilbage de sidste 10 år. Her skal det være nemmere at bygge tættere på strandområderne - det kan være alt fra mindre projekter som iskiosker og bedre toiletfaciliteter til større byggerier som restauranter eller hoteller. Men, slog miljøminister, Kirsten Grosbøl (S) fast:

»Det vil ske med respekt for naturen. Vi skal ikke plastre kysterne til med badehoteller«.

Forsøget forventes at omfatte omkring 10 steder i landet, hvor kommunerne kan udarbejde en plan med projekter, der skal gavne og udvikle turismen. Kommunerne kan så søge dispensation om at bygge tættere på strandbeskyttelseslinjen eller kystzonen.

Ordningen vil blev evalueret efter en femårig periode, og den er iværksat efter inspiration fra Norge og Sverige, der har søsat en lignende forsøgsordning.

Ikke mindst skal turistindsatsen i Danmark samles og organiseres på tværs af kommuner og regioner, så effekten af indsatsen med at tiltrække turister bliver større. I den forbindelse skal der blandt andet etableres et nationalt forum, der får til opgave at udvikle en ny national strategi for dansk turisme.

»Vi har løst opgaven med at organisere turismen i Danmark«, slog Henrik Sass Larsen fast på pressemødet.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden