Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Alan Crawford
Foto: Alan Crawford
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er 10 af verdens særeste byer

Tag med til cirkusbyen, hvor der er elefanter i forhaven - eller den engelske landsby i Kina.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Måske leder du efter en anderledes afstikker på fremtidige rejser. Den der ualmindelige oplevelse, som kan danne rammen om den gode anekdote.

Og der er adskillige muligheder af mere aparte, makaber, bizar, skør eller bare mystisk art ude i verden.

For nogle byer er bare en hel del mærkeligere end andre. Rejsemagasinet Travel + Leisure har fundet frem til 10 af de særeste byer i verden.

1. Longyearbyen, Norge

Umiddelbart er der måske ikke noget usædvanligt ved hovedbyen på øen Svalbard langt oppe i det nordligste Norge.

Medmindre du dør. For så kan du godt glemme alt om en fin begravelse i lokalsamfundet, der i øvrigt kun tæller knap 2.000 mennesker.

Ingen er blevet begravet på Longyearbyens kirkegård i snart 100 år - af den simple grund, at de konstant lave temperaturer forhindrer lig i at nedbrydes.

LÆS OGSÅ

Byen, der blev grundlagt i 1906 af den amerikanske entreprenør John Munroe Longyear, har siden en influenza-epidemi i 1917 forbudt begravelser.

2. Monowi, Nebraska, USA

Alle kender Elsie Eiler i byen Monowi. Det er hverken på grund af, at hun er byens borgmester - eller fordi hun er den klogeste, rigeste, smukkeste, yngste og ældste indbygger.

Men fordi den knap 80-årige Elsie Eiler såmænd er den eneste indbygger i Monowi. Hun bor ikke langt fra byens eneste forretning, nemlig Monowi Tavern, som hun både ejer og driver.

Indbyggertallet har været faldende siden 1930'erne, hvor byen i det nordlige Nebraska havde 150 indbyggere. I 2000 blev indbyggertallet halveret, da Elsies mand, Rudy, gik bort.

3. Gibsonton, Florida, USA

I mange år var Gibsonton (også kaldet 'Showtown') et sted, hvor ansatte i omrejsende tivolier og cirkusser tilbragte vinteren, og nogle cirkusfolk valgte også at slå sig ned i byen, når de gik på pension.

Byen tiltrækker stadig mange cirkusfolk, og det er ligefrem tilladt at efterlade sine cirkusvogne og elefanter i forhaven.

4. Thames Town, Kina

Kineserne har med denne sære by, der er en forstad til Shanghai, kombineret deres forkærlighed for at lave kopier af europæiske produkter.

Det er nemlig en fuldstændig kopi af en engelsk by komplet med brostensbelagte gader og telefonbokse. Du kan endda kvæle en pint på den lokale pub og spise fish'n'chips på den lokale grill - eller blot spadsere en tur i byen og nyde synet af statuer af James Bond og Harry Potter.

Mange kinesiske brudepar kommer til Thames Town for at få taget billeder.

5. Lily Dale, New York, USA

Den her by er langt ude på landet. Eller, den har i hvertfald et stort antal etablerede åndelige medier og healere blandt sine borgere. Du kan enten deltage i en seance ved Healing Temple eller meditere i byens Forest Temple. Byen er desuden hovedrolle i en HBO-dokumentarserie.

Det er værd at bemærke, at Lily Dale er et 'gated community', hvilket betyder, at det er et lukket område, hvor man skal angive sit ærinde i byen til en sikkerhedsvagt, inden man kan køre ind

6. Supilinn, Estoland

Suppebyen. Ja, sådan lyder kælenavnet på bydel i den estiske by Tartu. Og det er faktisk ikke så sært et kælenavn, når man kigger på gadeskiltene, der tæller vejene Kartoffel, Bønne og Ærter.

Supilinn er en bydel med små, lave træhuse, som ikke har forandret sig meget siden det 19. århundrede.

7. Sheffield, Australien

I 1980'erne dannede en gruppe borgere en turistforening og lancerede en kampagne for, at byens mure og gavler blev forskønnet med vægmalerier. Det ville flere af byens borgere også gerne, så i dag pryder mere end 60 vægmalerier byens mure med motiver af forskellige historiske scener.

Omkring 200.000 mennesker besøger årligt Tasmaniens selvudråbte 'udendørs kunstgaller', hvor færre end 1.000 mennesker bor.

8. Setenil de las Bodegas, Spanien

Der er indbyggerne i almindelige huse - og så er der dem, der bor i huler. Ja, huler.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

I den lille spanske by Setenil de las Bodegas bor en gruppe borgere nemlig i hulelignende huse, der er bygget ind i en bjergslugt.

9. Roswell, New Mexico, USA

Rygterne om, at en UFO styrtede ned i Roswell i 1947, ændrede den amerikanske by for evigt. Nu er der gået 'aliens' i Roswell, der endda kan prale med en McDonald's formet som et flyvende rumskib.

Begrebet UFO-turisme knytter sig til byen, som får mange gæster i løbet af årets faste UFO-festival, der løber af stablen hver sommer.

10. Rennes-le-Château, Frankrig

I Sydfrankrig klynger denne lille landsby sig op ad en bjergskråning. Byen er omgærdet af meget mystik og i særdeleshed af flere konspirationsteorier.

Blandt andet skulle den hellige gral være skjult i området. Naturligvis har bestsellerforfatteren Dan Brown lånt fra byens sagn til boghittet Da Vinci Mysteriet.

Kender du andre sære byer i verden? Tip os i kommentarfeltet forneden.

info@tgt.dk

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden