Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
REJSEKLAR. Kuffertpakningen kan blive meget nemmere med 20 pakketips, som du får herunder. (Arkivfoto)
Foto: YinYang/YinYang

REJSEKLAR. Kuffertpakningen kan blive meget nemmere med 20 pakketips, som du får herunder. (Arkivfoto)

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: 20 tips til den perfekt pakkede kuffert

En ordentlig pakket kuffet kan gøre rejsen lettere og mere overskuelig, og ferien bedre organiseret. Se, hvordan du gør pakkeprocessen til en leg.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vi kender det alle sammen. Ferien er slut, og kufferten skal pakkes ud. Mindst tre T-shirts, en sommerkjole, tre varme trøjer og ekstra sokker ligger urørte og halvkrøllede i bunden af kufferten. Ærgerligt, når nu pladsen kunne have været brugt til lidt ekstra souvenirs eller andre impulskøb.

Men nu er det slut. Her er guiden, der skal hjælpe dig med at få styr på feriepakningen én gang for alle:

1. Pak i god tid

Begynd gerne et par dage i forvejen med nogle af guidens første trin, så du ikke skal panikpakke 20 minutter før afgang.

2. Research destinationen

Tjek vejrudsigten. Hvor varmt/koldt bliver det? Er der udsigt til regn/hedebølge/sne osv. Få styr på hotellet, vandrehjemmet eller ferielejlighedens faciliteter. Er der lagner, sengetøj og håndklæder? Kan man låne hårtørrer, strygejern og mobilopladere?

LÆS ARTIKEL

3. Lav pakkeliste

Når du ved, hvordan der er på din feriedestination, så lav en liste over det, du vil have med. Begynd med det absolut nødvendige. Hold dig til listen, når den er færdigskrevet og fyld ikke kufferten med impulsive beklædningsstande, du lige pludselig også finder nødvendige at tage med.

4. Vælg den rigtige bagage

Forsøg at begrænse dig til et stykke bagage og et stykke håndbagage. Skal du flyve, har flyselskaberne som regel nogle krav til, hvor stor kufferten må være, og hvor mange kilo den må veje. Tjek flyselskabets hjemmeside, hvor du vil kunne finde oplysningerne. Skal du backpacke, er det smart at tænke over, hvad der er mest behagelig at slæbe rundt på. Skal du med offentlig transport fra lufthavnen til hotellet, kan det være en ide med en kuffert eller taske, der er nem at tage med i bus, tog eller metro.

LÆS ARTIKEL

5. Pak en ekstra taske med

Tag en ekstra, let taske med og læg den i bunden af tasken. Det kunne gå hen og blive nødvendig på hjemturen som supplement til bagagen, hvis ferieindkøbene havde taget overhånd.

Den viste Ultrasil Day Pack fra Sea-To-Summit kan komprimeres til at være på størrelse med en knyttet hånd og vejer kun 68 gram. I udfoldet tilstand kan den rumme 20 liter og klare en belastning på 130 kg. Fås blandt andet hos Spejdersport til 189 kroner.

6. Visualiser

Start med at lægge tøj, sko og toiletsager frem på en seng eller et bord, så du har et visuelt overblik over alt det, du skal have med.

7. Kombiner tøjet på kryds og tværs

Tænk i kombinerbare beklædningsgenstande og ikke i komplette outfits. Et par bukser kan eksempelvis kombineres med flere T-shirts/toppe, hvis det er gennemtænkt hjemmefra. Pak eksempelvis tøj i den samme farvepalet, så det bliver nemmere at kombinere.

8. Vask på ferien

Pak små breve med vaskepulver, så du nemt kan redde et par plettede bukser eller vaske yndlings t-shirten. Dette er ligeledes med til at begrænse mængden af tøj. Bio-tex producerer blandt andet pakker med håndvask á 10 breve som vist. Brevene forhandles blandt af www.freakshop.dk til 49,95 kroner ekskl. levering.

9. Begræns antallet af sko

Det optimale antal sko er to par: et par praktiske sko, du kan have på under rejsen og et pænere par, der kan ligge i kufferten. Er du på vej på badeferie, kan et par klip-klappere også være en god ide.

10. Pak accessories

For at pifte dine hverdagsoutfits op kan du skabe variation med accessories i stedet for at pakke et eller flere aftenoutfits, du kun har på et par timer en enkelt aften.

11. Drop elektronikken

Begræns mængden af elektronisk udstyr og opladere. Har du virkelig brug for både at tage iPod'en, iPhonen og iPad'en med? Overvej at investere i en universal oplader, så du slipper for at tage et helt arsenal med.

Her er det en bærbar solcelleoplader med 10 forskellige adaptere til blandt andet iPods, Nokia telefoner og USB til 229 kroner ekskl. levering fra www.coolstuff.dk.

12. Køb rejsesæt til toiletsager

Der er ingen grund til at investere i shampoo, creme og andre toiletartikler i rejsestørrelse, når du nemt kan få dine yndlingsprodukter med ved at fylde dem på mindre flasker.

Her er eksempelvis et rejsesæt med tre beholdere til shampoo, sæbe og lotion, to mindre bøtter cremer samt en gennemsigtig toilettaske til alle beholderne. Sættet fås hos Matas til 69 kroner. Find nærmeste forhandler på www.matas.dk.

13. Pak toiletsager fornuftigt

Pak dine toiletsager i en vandtæt toilettaske eller i plastikposer i toilettasken, så shampoo, parfume og andre væsker ikke løber ud i tasken, hvis der skulle gå hul på beholderne under transporten.

14. Vacuumposer til de store ting

Brug vacuumposer, hvis du skal have flere større, luftige beklædningsgenstande som eksempelvis vinterovertøj. Poserne skaber bedre plads i kufferten og lægger ikke særligt mange ekstra gram til vægten.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

LÆS GUIDE

15. Rul tøjet

Fold tøjet pænt og rul det efterfølgende. Tøjet komprimeres bedre på denne måde. Rul også sokker og put dem evt. ned i skoene, så de ikke optager ekstra plads.

16. Tungt skal nederst

Læg de tungeste beklædningsgenstande (som jeans og tykke sweatre), håndklæder og sko nederst i kufferten for at undgå at krølle det mere lette tøj. Læg evt. tyndt stykke plastik som renseriposer mellem lagene for at skåne tøjet yderligere.

Se, hvordan teamet fra det amerikanske Howcast anbefaler, man pakker en kuffert her: How to pack without overpacking

LÆS ARTIKEL

17. Invester i vandtætte poser

Hvis du skal på backpacking, hvor bagagen kan blive udsat for al slags vejr, er det en god idé at medbringe vandtætte poser. Pak undertøj, sokker, t-shirts og underdele i separate poser, så tøjet samtidig er organiseret og nemt at finde i rygsækken.

Spejdersport forhandler en serie af vandtætte poser fra Asivik, hvoraf den mindste kan rumme 2 liter og den største 35 liter. Priser fra 79 kroner stykket.

18. Kopier de vigtige papirer

Tag kopier af pas, kørekort, billetter og forsikringspolicer og hav både et eksemplar i bagagen og i håndbagagen, hvis uheldet skulle være ude.

19. Lukker kufferten ordentligt?

Luk kufferten, når alt er pakket, og tjek, at kufferten lukker til alle steder. Det kan desuden være en god idé at investere i en godkendt kuffertlås, så du er sikker på, at ingen kan komme til dine ting under transporten.

LÆS ARTIKEL

Hængelåsen Prosafe 750 fra Pacsafe åbnes ved hjælp af et nøglekort som kendt fra hotelverdenen. Låsen er monteret med TSA, som gør det muligt for lufthavnspersonale at åbne og lukke låsen uden at ødelægge den. Fås blandt andet hos naturligvis til 89,95 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

20. Gør din kuffert synlig

Marker til slut kufferten tydeligt med et farvet bånd, et stort klistermærke eller noget helt tredje, så du nemt spotter den på bagagebåndet. Samtidig vil det gøre det nemmere for eksempelvis lufthavnspersonale at finde frem til din bagage, hvis den skulle blive væk.

RandomShop har eksempelvis lavet en serie af opsigtsvækkende kuffertklistermærker, der nok skal udløse latter omkring bagagebåndet. Her er det klistermærket til 79 kroner ekskl. levering med kolde kontanter, men det fås også med kokain.

God ferie!

Find flere tips på www.onebag.com

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden