Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Advarsel. Her kører en af Øresundsbroens egne biler for hurtigt. Faldlemmen åbner sig og giver et behersket slag til bilen.
Foto: Peter Brinch

Advarsel. Her kører en af Øresundsbroens egne biler for hurtigt. Faldlemmen åbner sig og giver et behersket slag til bilen.

Bilferie
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sæt farten ned eller bilen får smæk

Øresundsbroen indfører ny type fartdæmper på turen fra Sverige mod Danmark.

Bilferie
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Din bil får et rap over dækkene, hvis du kører for hurtigt gennem betalingsanlægget ved Øresundsbroen.

Der er nemlig etableret en ny form for fartdæmper, som kun er monteret i retning fra Sverige mod Danmark. I den anden retning er der allerede et fartbump ved den svenske toldkontrol, der tvinger farten ned.

Chefen for broens betalingsanlæg, Håkan Kiendl, siger, at 200.000 biler om året kører 40 km/t. eller mere på sted, hvor kun 30 km/t. er tilladt, og det er han ikke tilfreds med:

»Vi vil selvfølgelig gerne have, at folk kommer hurtigt gennem betalingsanlægget, men når de kører for hurtigt, er det farligt for alle os, der arbejder i området«, siger Håkan Kiendl.

Her taler han især om de gul-vestede servicemedarbejdere, der må krydse vejbanerne for at hjælpe en bilist, der er gået i stå.

Det kan også være, at et kreditkort ikke virker, og så er det nødvendigt med personlig assistance – og det kan kræve en tur hen over vejbanerne, hvor en del bilister altså kører for hurtigt.

Ingen politikontrol

Broledelsen har dog ingen planer om at lade politiet foretage fartkontrol på stedet:

»Så risikerer vi, at folk mister kørekortet – og så mister vi kunder«, siger Håkan Kiendl.

Derfor giver det heller ingen bøde, hvis man kører for hurtigt gennem betalingsanlægget.

Den nye fartdæmper er monteret i de baner, hvor man kører igennem med brobizz.

Fartdæmperen er egentlig en slags faldlem, hvor en metalplade sænker sig 3-4 centimeter, hvis en bil kører med end 40 km/t. Det giver et slag i bilen, men det er ikke specielt voldsomt, og det er næppe noget, bilen tager skade af. På det normale vejnet møder man i hvert fald hyppigt langt større forhindringer i form af fartbump, frostskader eller kloakdæksler.

Betalingsanlægget ved Øresundsbroen er opført efter stort samme layout som på Storebæltsbroen. Ved Storebælt er der ingen aktuelle planer om yderligere fartdæmpning – og her foretager politiet af egen drift regelmæssigt fartkontrol i de områder, der fører hen til betalingsbommene. Det oplyser Storebæltsbroens presseafdeling.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden