Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Allan Graubæk
Foto: Allan Graubæk

Kørselvferie. I bil på de amerikanske landeveje. Her med Mount Shasta, Californien, i baggrunden.

Bilferie
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nyt rejsesite guider til bilferie i USA

Drivingusa.dk har indtil videre tips og råd til 26 nationalparker og syv storbyer.

Bilferie
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For mange er det den ultimative drøm om frihed på rejsen. At tage på bilferie i USA.

Naturen, byerne og de mennesker, du møder. De endeløse veje, der bare ligger og venter på at blive spist af din toptrimmede kilometeræder.

Men hvordan gør man? Og ikke mindst; hvor skal man køre hen?

Det forsøger et nyt rejsesite at give svar på. Drivingusa.dk hedder det. I forvejen findes også guideuniverset highways-usa.com, der er drevet af journalisten Henrik Lange, hjemmesiden renefrederiksen.dk, der fortæller om roadtrips i USA & Canada samt FDM (Forenede Danske Motorejere), hvor man også finder gode råd og tips.

Michael Bo Christensen, der er manden bag drivingusa.dk, mener, at der er plads til endnu et inspirationssite om bilferie i USA.

»Jeg har forsøgt at gøre det overskueligt. Man skal kunne finde den information, man leder efter. Og det hele skal være der. Flybilletter, billejen, ruterne«, siger 60-årige Michael Bo Christensen, der bor i Beder uden for Aarhus og arbejder som pædagog når han ikke opdaterer sit site eller sin Facebook-side.

Han kalder ikke sig selv ekspert, men erfaren USA-rejsende. Han har været i landet 18 gange og altid i bil.

»Det er en meget mere nærværende oplevelse. Jeg kører gerne uden tag på bilen, så jeg kan få støv i øjnene og høre lastbilerne, når de kommer forbi«, siger Michael Bo Christensen.

Indtil videre viser hans hjemmeside vej til 26 nationalparker og syv storbyer, men flere historier er på vej, og Michael Bo Christensen drømmer om på de næste rejser at køre tættere på de ukendte dele af Grand Canyon og det nordlige Florida.

Som udgangspunkt er drivingusa.dk udelukkende et con amore-projekt for Michael Bo Christensen, en ventil, »jeg elsker at tale om mine rejser«, som han siger, og ikke en ide, der er søsat for, at han på et tidspunkt skal tjene penge på det.

»Men udvikler det sig til det, så kigger jeg på det«, siger Michael Bo Christensen.

Ifølge Danmarks Statistik rejste lige godt 150.000 danskere til USA i 2015. Et tal, der har ligget nogenlunde stabilt de sidste fem år. Hvor mange af dem, der tager på bilferie i USA, melder statistikken ikke noget om.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Sune Højrup Bencke eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden