Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Huskeseddel. Voksne, der rejser til USA med børn, skal have godt styr på reglerne.
Foto: Thomas Borberg

Huskeseddel. Voksne, der rejser til USA med børn, skal have godt styr på reglerne.

Fly og lufthavne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan er reglerne, hvis du skal rejse til USA med et barn

På grund af et stigende antal bortførelser efter skilsmissesager er reglerne for indrejse i USA blevet skærpet.

Fly og lufthavne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De amerikanske myndigheder beskriver tydeligt, hvad kravene er, når et barn rejser med en voksen, der ikke er forælder – eller hvis kun den ene forælder er med på rejsen:

»På grund af stigende antal bortførelser efter skilsmissesager og på grund af frygten for børnepornografi anbefaler Customs And Border Protection på det kraftigste, i de tilfælde hvor barnet ikke er ledsaget af begge forældre (eller hvis barnet rejser med bedsteforældre, onkler, tanter, brødre eller søstre), at man medbringer et dokument med følgende formulering, og som er underskrevet af begge forældre: 'I acknowledge that my wife/husband/etc. is travelling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission to do so'«.

De amerikanske grænsemyndigheder tilføjer:

»Det er ikke sikkert, at vi beder om at se dette dokument, men hvis vi gør, og De ikke kan fremvise det, vil De blive tilbageholdt, indtil alle omstændigheder om barnets rejse er fuldt opklaret. USA kræver ikke denne dokumentation, men det gør andre lande, f.eks. Canada, som har meget strikse regler på området«.

Ovenstående er oversat og forkortet af Politiken fra det originale dokument, der kan ses her: www.help.cbp.gov/app/answers/list

Det danske udenrigsministerium skriver bl.a. på sin hjemmeside om dette emne:

Hvis den mindreårige skal rejse uden forældre eller værge, anbefales det, at du:

  • Skriver en erklæring af den omtalte type, og kontakter nærmeste ambassade eller konsulære repræsentation for det land, som den mindreårige skal rejse til for at få oplyst reglerne.
  • Identificerer den mindreårige entydigt – med navn og pasnummer samt eventuelt ledsagende voksne. Desuden bør erklæringen ledsages af dokumentation for din forældremyndighed eller værgeret. I de tilfælde, hvor der kræves en erklæring, skal den attesteres af en notar og derefter sammen med de medfølgende dokumenter legaliseres i det danske udenrigsministerium for at bekræfte ægtheden af forældres eller værges underskrift.
  • Udfærdiger erklæringen på et sprog, som forstås i det pågældende land. Nærmeste ambassade eller konsulære repræsentation for landet vil kunne oplyse om dette.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden