Lufthavnslabyrint. Find din vej gennem lufthavnens ydelser og kringlede veje ved hjælp af en app.
Foto: Finn Frandsen

Lufthavnslabyrint. Find din vej gennem lufthavnens ydelser og kringlede veje ved hjælp af en app.

Fly og lufthavne

Her er 3 apps, der guider dig gennem verdens lufthavne

Få styr på lufthavnsshopping, spisning og vejen ud til gaten.

Fly og lufthavne

Inden flyveturen skal du lige finde vej gennem lufthavnen, og det kan være en udfordring i sig selv.

Ofte har lufthavnen en app, der hjælper den rejsende på vej. Guider til forretninger og vurderinger af restauranter ofte indgår i appens tilbud.

Vi har kigget på apps over tre lufthavne.

Søg efter flyet - og pubben

Den nyeste og mest velindrettede terminal i Heathrow-lufthavnen er 5’eren, og den bruges bl.a. af British Airways. Derfor lader vi appen guide os rundt her.

Det kunne f.eks. blive aktuelt med en sidste pint øl inden hjemrejsen mod Danmark, så vi klikker listen over restauranter, cafeer og pubber frem. Der er 22 i alt, og vi tjekker den sidste på listen, Wetherspoon Express.

Man skulle kunne lokalisere den på et kort ved at trykke på ’show on map’, men pubben er desværre ikke tegnet ind. Det gik dog bedre med at finde en Starbucks på kortet.

Appen rummer også brugbar guide til transport mellem f.eks. Londons centrum og lufthavnen. samt oversigt over ankomster og afgange.

LHR Heathrow er gratis i App Store og på Google Play.

Fortæl du er i San Francisco

Måske vil du gerne prale med, at du er i San Franciscos lufthavn, (SFO). Så er det fint, at du fra lufthavnens app kan gå direkte på Facebook og fortælle, hvor du er.

Nok så nyttig er funktionen ’Find places, og når det gælder den internationale terminal, kan man kigge nærmere på ’dining’ og ’shopping’. Lufthavnen er næppe det billigste sted til indkøb, men et måltid kan være på sin plads – inden flymaden truer.

Her i terminalen er der fire spisesteder, og man kan vælge at se vurderinger af dem. Man linkes videre til hjemmesiden yelp.com, og som altid ved den slags vurderinger rangerer de fra den ypperste lovprisning og til den argeste nedrakning.

Appen kan også vise flytider, men så heller ikke meget mere.

Flysfo gratis i App Store og på Google Play.

Lufthavne på lånt tid

De to lufthavne i Berlin, Tegel og Schönefeld, skulle for længst have været erstattet af den nye Brandenburg-lufthavn, men den er stadig langt fra åbning. Derfor kan man stadig have brug for rådgivning til at finde rundt i de to eksisterende lufthavne. Det klarer én og samme app.

Man finder f.eks. guider til restauranter begge steder. Dog kun en ret skrabet guide, for der er ingen vurdering af det, de serverer. Derimod er der udmærkede anvisninger på transport ind til centrum.

Måske lidt skrabet, når det gælder Schönefeld, for her står, at der kører ’flere’ busruter ind til Berlin. Numre på buslinjerne ville hjælpe. Fra Tegel er busruterne korrekt navngivet.

Berlin Airport gratis i App Store og på Google Play.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden