Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
ASTRID DALUM
Foto: ASTRID DALUM

SKOLEMESTER. To instruktør-elever fra Oure på vej efter Nikolaj Smedegaard i Alpe d'Huez.

Sne og ski
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Derfor vil danskerne pludselig på skiskole

Flere køber skiundervisning og tager ugekurser for at lære det ordentligt.

Sne og ski
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De 600.000 danske skiløbere vil ikke længere nøjes med at overleve på pisten. De vil være rigtig gode. Også de voksne begyndere har lært, at det er betaler sig at tage undervisning.

I efterårsferien tager 300 skiløbere afsted til gletsjeren Hintertux i Østrig for at blive bedre til ski med Den Danske Skiskole, som bare til denne tur har måttet afvise 30-40 kursister. Højskolen i Oure har aldrig haft så mange ansøgere til deres 50 pladser på skilinstruktørinjen, der starter i januar. Og rejsebureauet Danski har solgt 12 procent mere skiskole til den kommende sæson.

LÆS ARTIKEL

Den Danske Skiskole har på de sidste fem år fordoblet antallet af kursister på deres ugekurser, hvor man enten lærer teknik for sin egen glædes skyld, eller forsøger at tage et instruktørmodul:

Nu vil alle være instruktører
»Jeg tror, folk bliver mere passionerede. Det er ikke længere nok at bare komme ned ad bjerget. Man får ambitioner. Man vil ud i offpisten. Og så er en intens uge med os noget helt andet end at tage et par timer hos en fransk skilærer, og så er det slut«, fortæller Anders Olesen.

Han er leder af Den Danske Skiskole, der som hovedformål har at uddanne skiinstruktører for Dansk Ski-Forbund.

LÆS ARTIKEL

»Jeg glæder mig over, at mange kommer igen. Når de først har været på teknikkursus, kommer de året efter og prøver at tage det første instruktørkursus Basic Skiinstructor. For faktisk vil jeg jo også helst, at vi uddanner instruktører og ikke bare laver avancerede skirejser«.

Freeride og offpiste
Også Skolerne i Oure tilbyder et halvt år højskole, hvor man bliver uddannet til Basic Skiinstructor. 40 af vintersæsonens 50 pladser er allerede røget, og interessen er større end nogensinde før, fortæller lederen Nikolaj Smedegaard:

»Som noget nyt vil vi i 2012 lave særlige linjer for freeride, offpiste og ski i snowparken. For vi kan mærke, at man i det miljø også har interesse for at lære den rigtige alpine teknik«.

LÆS ARTIKEL

Men det er ikke kun avancerede skiløbere, der opsøger ny viden og instruktørgrader. Almindelige begyndere er også mere villige end nogensinde før til at købe undervisning.

Voksne har lært at lære

Rejsebureauet Danski, der startede som en skirejseforening for 40 år siden, hvor der altid var skilærer og fejlretning med i pakken, gør en dyd ud af at overbevise gæsterne om det fornuftige i at tage undervisning på pisten.

»Til den kommende sæson har vi solgt 12 procent flere 4-dages kurser end sidste år. De fleste er børn, men vi har også 25 procent voksne, der køber undervisning«, siger Anders Højlund, marketingchef for Danski.

»Hvorfor? Jeg tror, at det er blevet mere in at have en coach. Man er vant til, at der er en træner i fitnesssalen, og man har en personlig træner, der viser rundt mellem vægtene, eller man tager en tur med løbeinstruktøren i skoven. Folk har lært, at det er sjovt at få hjælp til at forbedre sig«, siger Anders Højlund.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden