Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jeanette Lundby
Foto: Jeanette Lundby

HJELMHALLØJ. Skiinstruktør Rasmus Lundby sammen med sin datter Signe, som har fået hanekam i pangfarver, der skal gøre hende synlig overfor andre skiløbere på pisten.

Sne og ski
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Punkerlook hjælper børn i skitrafikken

Opsigtsvækkende hjelmpynt kan være med til at forebygge sammenstød på pisten.

Sne og ski
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sjove børn er sikre børn.

Sådan tænkte skiinstruktør Rasmus Lundby, da han i december skulle udruste sine tre døtre til deres første sæson som rigtige skibumser.

Rasmus Lundby, der er bestyrelsesformand for Den Danske Skiskole og en af landets højest uddannede instruktører, har nemlig denne vinter orlov fra sit job som gymnasielærer i Aalborg.

Derfor rykkede hele familien denne sæson ned i en lejlighed i Alpe d’Huez i Frankrig. Og her bliver de til på den anden side af påsken.

»Hjelmen kan man ikke komme uden om. Og rygskjold er nu blevet så behagelige, bløde og åndbare, så det giver også god mening. Både hvis de selv vælter, eller endnu værre, hvis nogen kører ind i dem«, siger Rasmus Lundby, hvis døtre er Signe på 5 år, Lærke på 7 år og Anna på 9 år.

»Men det vigtigste sikkerhedsudstyr i forhold til kollisioner med andre på pisten er efter min mening hanekammen eller noget lignende i kraftige farver, som barnet bærer på hjelmen«.

Rasmus Lundby mener, at opsigtsvækkende hjelmpynt gør, at de andre skiløbere pludselig bemærker barnet på pisten. Og har man først set, at der er et barn på bakken, kører man jo også udenom.

»Børn fylder ikke så meget på en piste. Og de farlige kollisioner sker typisk, fordi skiløberen ikke har set barnet. Bemærker man først et nuttet barn, passer man jo også på det«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden