Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: iStockphoto.com/iStockphoto.com
Sundhed og sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stor uenighed om troperejser med småbørn

Norsk læge fraråder eksotiske rejser med små børn - læserne er splittede.

Sundhed og sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I tirsdags skrev Turengårtil.dk om den norske læge og ekspert i rejsemedicin Gunnar Hasle, der fraråder forældre at tage deres små børn under fem år med på rejser til tropiske destinationer. Faktisk fraråder han helt, at man rejser udenfor Europa med de små.

LÆS OGSÅ

Men langt fra alle læsere er enige med Gunnar Hasle. Tim Wodskou fra Frederiksberg er en af dem, der rejser langt med sit barn.

»Vi har rejst meget til eksotiske lande med vores søn uden problemer, dog ikke malaria-lande som Mongoliet og Sydafrika, før han blev to år og kunne få medicin. Efter han blev to år har vi været i malaria-lande som Guatemala og Indonesien. Så jeg er ikke enig med den norske læge i, at man ikke kan tage sine børn under fem år uden for Europa (hvor man også kan blive syg). Det kræver selvfølgelig sund fornuft og planlægning«.

Gunnar Hasle begrunder sin holdning med, små børns immunforsvar ikke er modent, og at små børn har meget større risiko for at blive ramt af infektioner, end voksne har. Men den køber en anden læser ikke:

»Vi BOR i troperne med småbørn og rejser da også med dem. Selvfølgelig bliver de da syge fra tid til anden, men de er mindre syge, end de var i DK's klima og dets overfyldte børnehaver. En herboende amerikansk børnelæge svarede engang på mine bekymringer: Et velnæret barn klarer det meste. Børn har et bedre immunsystem end voksne. Overbeskyttede børn bliver bare til skrøbelige voksne«. Sådan skriver Sebastian Behrle fra Vientiane i Laos.

En anden læser fra København mener, man giver sine børn en gave ved at tage dem med ud at rejse.

»Jeg har altid prioriteret at rejse med mine børn til fjerne egne. Udover lidt mavevrøvl har vi aldrig fejlet noget. Til gengæld har mine tre børn en rummelig holdning til omverdenen. De interesserer sig for fremmede kulturer, og de kaster sig med stor appetit over eksotisk gastronomi. Det er da den helt rigtige gave at give sine børn«.

Michael skriver fra Thailand, og han synes, vi er alt for overbeskyttende herhjemme:

»Sikke en sindssyg idé, at troperne ikke er et sted for små børn. Ha ha ha. Jeg bor selv i troperne med små børn og milliarder af andre mennesker, der ligeledes får små børn. 'Safety first'-filosofien har udviklet sig til en national tragedie i Danmark. Skræk, angst og bekymringer. Velbekomme.«

Afholder sig fra eksotiske rejser

Nogle vælger mellemvejen og rejser udenfor Europa, men er påpasselige med, hvor de tager hen:

»Vi var i USA med vores fem måneder gamle datter - hun blev faktisk syg, 'sjovt nok'. Opkast-syge i to dage - men om det var USA's skyld, ved jeg ikke. Men jeg vil nu sige, USA er ok at tage til - der var lægeklinikker på hvert et hjørne. Men jeg vil nok også afholde mig fra at tage meget eksotiske steder hen med et lille barn«.

LÆS OGSÅ

Den anden fløj af læsere mener, forældre er egoistiske, når de vil slæbe deres små børn med til troperne, og at det er udtryk for deres egne behov - ikke børnenes. Sådan skriver blandt andet Pelle fra København:

»Og så er det jo mere for de egoistiske forældres skyld, som skal have alt NU - skiferie, eksotisk sommerferie hvert år og så videre. De forstår ikke, at man må ofre lidt af sig selv, når man har små børn. Børn i den alder vil være lige så glade for at komme i Legoland som til Thailand«.

Christine fra Århus er enig i den betragtning. Hun mener dels, flyveturen kan være en udfordring for små børn, blandt andet fordi der ikke er noget for dem at lave. Og så vil de helst steder hen, hvor der er aktiviteter specielt for dem:

»Børn bliver ofte gladere for at komme steder hen, der er specielt møntet på børn, for eksempel et sommerland eller en vandpark. Gem de lange rejser, til de er store«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden