Smart. Skype er en god måde at holde kontakten med dem derhjemme, når du er på ferie. Regningen kan dog nemt løbe løbsk, hvis du ikke er opmærksom. (Arkivfoto)

Smart. Skype er en god måde at holde kontakten med dem derhjemme, når du er på ferie. Regningen kan dog nemt løbe løbsk, hvis du ikke er opmærksom. (Arkivfoto)

Sundhed og sygdom

Sådan ringer du hjem fra ferien, uden det koster en formue

Hvis du downloader Skype til din smartphone og benytter dig af disse fem tips, kan du spare penge, når du ringer hjem fra ferieparadiset.

Sundhed og sygdom

1. Vær opmærksom på dit dataforbrug.

Hvis du er på ferie i udlandet, skal du være opmærksom på, at det kan koste dyrt at bruge mobildata. En god idé er derfor kun at bruge Skype, når du er i nærheden af et trådløst netværk eller et wi-fi hotspot.

2. Sæt penge ind på din Skype-konto.

Hvis du sætter lidt penge ind på din Skype-konto, får du adgang til en række praktiske funktioner. For eksempel kan du få dit helt eget Skype-nummer, som folk kan ringe til – også fra almindelige telefoner. Både indsættelse af penge på kontoen og oprettelse af Skype-nummeret sker på skype.com.

LÆS ARTIKEL

3. Viderestil dine opkald til Skype og spar penge.

At modtage mobil-opkald i udlandet kan være en dyr fornøjelse. Men hvis du har et Skype-nummer, kan du få dine mobilopkald omstillet til Skype-nummeret, mens du er på ferie. Så betaler du kun den danske omstillingstakst, når folk ringer til dig, og det svarer nogenlunde til, hvad det koster, hvis du selv havde ringet op lokalt.

Kontakt dit teleselskab for flere oplysninger om, hvordan du omstiller dit mobilnummer.

4. Log på med Skype wi-fi.

Hvis du er på trådløst netværk i udlandet, og folk ringer til dig på Skype, koster selve Skype-samtalen ingenting. Hvis du befinder dig på en kaffebar eller i en lufthavn skal man dog ofte betale for brug af det trådløse netværk. Det har Skype en løsning på for iPhone- eller iPad-ejere.

Her kan du downloade appen Skype Wifi fra App Store, der lader dig logge på trådløse netværk over hele verden og betale for dit forbrug via din Skype-konto. Da du kun betaler for den tid, du rent faktisk bruger, er det ofte billigere.

5. Brug kameraet.

Der er ikke noget som at vise dem derhjemme, hvor man befinder sig i udlandet. Med Skype koster videoopkald det samme som almindelige opkald, så længe du befinder dig på et trådløst netværk. Så slå endelig kameraet til under 'indstillinger' i Skype appen.

LÆS ARTIKEL

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce