Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
ferrantraite
Foto: ferrantraite

RAMBLAEN. Barcelonas hovedstrøg er kendt som et sted, hvor turisten skal holde på hat og briller.

Sundhed og sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan bliver danskerne fuppet på ferien

Danskere bliver hvert år udsat for nye og opfindsomme former for tyverier og røverier, når de er ude at rejse. Se, hvilke tricks du skal passe på her.

Sundhed og sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det sker heldigvis sjældent, men det sker. Danskere på ferie bliver snydt, fuppet eller røvet på måder, der bliver mere og mere opfindsomme.

De fleste ved, at man skal være opmærksom på sine værdigenstande, når man besøger markeder eller store turistattraktioner i alverdens storbyer. Eller holde øjne og ører åbne i et propfyldt metrotog eller en ditto bus.

LÆS ARTIKEL

Eksempelvis er det en stående joke blandt rejseledere, at tager man en gruppe på 20 personer ned ad ramblaen i Barcelona, vil i hvert fald én være blevet udsat for et tyveri, eller et forsøg på det, når turen er omme.

Tyveri-typer ændrer sig

Det anslås, at cirka 8.000 til 10.000 af de danskere, der tager ud at rejse hvert år, bliver udsat for en eller anden form for tyveri, der efterfølgende betyder, at deres forsikringsselskab skal involveres. Men tyvenes opfindsomhed og påfund ændrer sig hele tiden, fortæller Søren Hedegaard Madsen, der er nordisk skadechef i SOS International.

»I takt med at danskerne bliver bedre og bedre til at beskytte sig selv - eksempelvis med en pengekat - så skal tyvene finde på nye måder at overliste folk på«, siger Søren Hedegaard Madsen.

LÆS ARTIKEL

Han har fået fat i en bunke af de nyeste tendenser på området, som SOS' erfarne assistancefolk registrerer, når de snakker med berørte danskere. Sagerne fylder kun godt 100 om året i den samlede statistik, men i SOS International følger man dem skarpt for at se om antallet af tilfælde stiger og bliver til en ny tendens.

Se herunder, hvad de nyeste tendenser inden for tricktyveri og røveri over for danske turister er. Har du selv oplevet lignende situationer, så fortæl om dem i kommentarfeltet herunder.

LÆS ARTIKEL

1. Pas på thai-piger - eller mænd ...

SOS International ser desværre ofte i Thailand, at danskere mødes med lokale thai-piger, har en hyggeaften og typisk tager dem med hjem på hotelværelset. Efterfølgende opdager man, at man mangler kontanter, ur og mobiltelefon. Nogle ganske er det rent faktisk piger, man har med hjem - andre gange er det mænd forklædt som piger.

LÆS ARTIKEL

2. Bil-kriminalitet i Barcelona-området

Søren Hedegaard Madsen fra SOS International fortæller også, at organiserede bander kan finde på at vinke udenlandske biler ind til siden i området omkring Barcelona og stikke af med enten bil eller tasker og værdigenstande i bilen. Eller folk på knallerter kører forbi biler, der holder for rødt lys og derpå stikker hånden ind af passagervinduet og snupper dametasken.

Og så er der de mere alvorlige tilfælde, hvor de lokale fingerer et trafikuheld eller et punkteret dæk. Og mens danskeren hjælper de lokale, punkterer de dækkende på din egen bil, snupper dine værdigenstande og stikker af. Der findes også meget grove tilfælde, som heldigvis er mere sjældne, hvor man med vold eller trussel om vold, stjæler bilen.

LÆS ARTIKEL

3. Falske læger giver indsprøjtninger

Ifølge SOS er en ny trend, at lokale på feriestedet kan finde på at give sig ud for at være læger, som fortæller dig, at du mangler en vigtig vaccination, fordi der er farlige myg i området. Og så bliver du nærmest tvunget til at købe noget utroligt dyrt medicin.

LÆS ARTIKEL

4. Fiktive rejseguider stjæler dine ting

Igennem de sidste tre år har SOS også set mange eksempler på lokale, som giver sig ud for at være rejseguider eller nogle, der arbejder for rejsebureauer. De stiller sig ved busstationer eller taxa-holdepladser. Og når så danskerne kommer, tilbyder de falske rejseguider deres hjælp, hvorefter du bliver ledt hen til skumle butikker. Alt imens ekspedienten viser dig en masse varer, så passer 'rejseguiden' på dine ting – og pludselig er vedkommende væk.

LÆS ARTIKEL

5. Campingvogne bliver angrebet med gas

Det er heldigvis en sjælden oplevelse, men der er eksempler på, at turister i campingvogne bliver bedøvet med gas, hvorefter de er nemmere at udplyndre.

LÆS ARTIKEL

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

6. Pas på falske politibetjente i Vietnam

I Vietnam har SOS nogle gange set eksempler på falske politibetjente, der stopper folk på gaden eller i trafikken. En af de mere besynderlige historier er, at den falske politibetjent fortalte danskere, at der var problemer med kinesere i byen, som både stjal og bedrog folk. Derfor ville politibetjenten lige tjekke, om din pung og dit pas var i orden. Og man risikerer at blive anholdt, hvis ikke politiet får lov til at tjekke dine papirer. Når politiet så 'løslader' dig igen, mangler kontanterne i pungen.

LÆS ARTIKEL

7. Supermarked-tricket

I supermarkeder rundt omkring er det et klassisk trick, at en ældre mand taber sine varer på gulvet. Og alt imens danskere i nærheden hjælper den gamle mand med at samle varerne op, kommer en ung mand, som også er venlig, og hjælper den gamle mand. Men den unge mand stjæler rent faktisk din pung i mellemtiden.

LÆS ARTIKEL

Er du blevet bestjålet eller røvet på rejsen? Skriv om det i kommentarfeltet herunder.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden