Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
DAVID LONGSTREATH/AP
Foto: DAVID LONGSTREATH/AP

Hjælp. Efter flere sager, der har været dårlige for Thailands ry som indbydende turistdestination, får turister nu bedre muligheder for at få retshjælp, hvis de har været udsat for f.eks. svindelnumre.

Sundhed og sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Thailand lancerer retshjælp til turister

Bondefangede turister giver dårlig omtale af populært ferieland.

Sundhed og sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Thailand har en åbenlys tiltrækningskraft på rejsende: Fantastisk klima, smukke strande, gudeskøn mad og en befolkning, der smiler trods den store invasion af turister.

I den mere skyggefulde side af palmen findes et blakket ry af sager, hvor turister på den ene eller anden måde er kommet i klemme med lokale, og hjælpen fra de thailandske myndigheder har været ikke-eksisterende.

Nu ser det dog ud til, at der er forbedringer i sigte for de mange besøgende, der hvert år henlægger deres ferie til det asiatiske land. Thailand har nemlig lanceret en domstol, der har til formål at hjælpe turister med klager og eventuelle stridigheder, de måtte opleve på deres rejse.

Turister klager ofte over, at de er blevet udsat for ubehagelige oplevelser og svindlere.

Det sker eksempelvis ved leje af en båd, på en køretur med tuk tuk-taxa eller ved leje af jetski. Politiken har også tidligere skrevet om, hvordan turister på Phuket fik hældt stoffer i deres drinks, hvorefter de blev bestjålet.

LÆS OGSÅ

»Thailand har verdensklasse-destinationer for turister, men landet har ikke retsbeskyttelse i verdensklasse for dem«, har landets turisme- og sportsminister, Somsak Pureesrisak, udtalt til Bangkok Post.

Og han tilføjer:

»Denne domstol vil forsøge at dække det hul«.

Sager skal klares på en dag

Den første ud af en række lokale retsinstanser åbnede ifølge Bangkok Post i går i Pattaya, og det samme vil ske for Phuket og herefter i Chiang Mai, Koh Samui, Surat Thani og Bangkok.

Der åbner muligvis også en domstol i Bangkoks internationale lufthavn, Suvarnabhumi.

Den nye retsinstans i Pattaya vil fungere som en service for turister, der søger juridisk hjælp, hvis de er blevet udsat for svindelnumre eller tyveri eller har været ude for en ulykke. Ifølge Bangkok Post er tanken, at de fleste sager kan klares på en dag, alt efter hvor kompleks den pågældende sag er.

LÆS OGSÅ

Det nye projekt blev sat i søen for tre måneder siden af ministeriet, retssystemet og politiet efter en række sager, der ikke just er gode for Thailands image, og som har fået mange lande til at udtrykke seriøse betænkeligheder på deres befolknings vegne ved at besøge landet.

EU sendte også i juni måned en direkte appel til Thailand om at sætte seriøst ind over for svindelnumre mod europæiske turister på Phuket. Efterfølgende udsendte unionen en advarsel mod besøg på den thailandske ø.

Turisme er en nøglesektor for den thailandske økonomi. I år har landet indtil nu budt 20 millioner turister velkommen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden