Blåt. Stig Åvall Severinsen rejser ofte til Spanien for at træne i den pool, som hører til familiens hus, der har udsigt til Middelhavet.
Foto: Martin Severinsen

Blåt. Stig Åvall Severinsen rejser ofte til Spanien for at træne i den pool, som hører til familiens hus, der har udsigt til Middelhavet.

Rejseminder

Danmarks ekstreme fridykker vælger havet frem for kvinderne

Budding, Ikeaposer og fravalg af kvinder. Læs Stig Åvall Severinsens rejseminder.

Rejseminder

Min første rejse ... var naturligvis, da jeg vandt min første svømmekonkurrence. Ellers var det inde i min mors mave på vores båd. Gennem hele min barndom var bådrejser en fast del af min sommerferie.

Min bedste rejse ...


er en kanotur i Sverige. I betragtning af at jeg rejser verden tynd og har været så privilegeret at besøge de fleste hjørner, lyder en kanotur i Sverige jo ikke af meget, men der er noget over vildmarken, gode venner, drikkevand under kanoen og fisk på grillen – måske er det, fordi jeg er halvsvensker. Men det er en fin pointe, at Samsø eller Bornholm kan give mindst lige så gode rejseoplevelser som Sumatra eller Bohol. Min værste rejse ...


har ikke rigtig indprentet sig. Faktisk har jeg været svineheldig på mine rejser, når man tænker på, hvad der kunne været sket af diverse ulykker. Ironisk nok har mine værste rejser været i Danmark med DSB.

På rejser medbringer jeg altid ...


mit Priority Pass. Det er fantastisk rart at kunne arbejde online og nappe et måltid mad under alle mine mellemlandinger i deres VIP Lounges. Min favoritrejsepartner ...


er min lillebror Martin. Han er altid ’livlæge’, når jeg laver rekordforsøg ude i verden. Og han passer rigtig godt på mig – ikke kun som læge, men nærmest som en vaskeægte bodyguard.

Min seneste rejse ...


gik til Asien. Jeg var i Hongkong og Qatar, og jeg synes, at udviklingen i Asien – særligt i Kina – er yderst spændende og værd at følge på nærmeste hold. Mit bedste feriemåltid ...


er budding hos min farmor, Asta, i Funder Kirkeby ved Silkeborg – og pandekager med tyttebær-flødeskum hos min mormor i Sverige.

Det dummeste, jeg har gjort på en rejse ...


må være, da jeg mødte den smukkeste svenske pige, jeg nogensinde har set, på en ferie i Tyrkiet. Hun var også rigtig sød, så jeg fulgte hende hjem. Ved hotellet spurgte hun, om jeg ikke ville med op og sove.

Jeg insisterede imidlertid på, at jeg skulle hjem, fordi jeg meget tidligt næste morgen skulle dykke efter krukker fra antikken – hvilket var sandt. Det samme skete i Brunei på Borneo – pigen var dog fra England, men jeg sagde, jeg skulle hjem og tidligt op, fordi jeg skulle vragdykke – hvilket også var sandt.

Min passion for dykning og havet er svær at konkurrere imod. Jeg rejser altid tilbage til ...


Hallsberg i Sverige. Derfra stammer min svenske familie, og min mormor, som fylder 100 år til februar, bor der stadig. Desuden rejser jeg flere gange om året ned til vores familieresidens i det sydspanske.Et pragtfuldt sted med egen lille strand til svømning og meditation. Vi har også en dejlig pool, hvor jeg har trænet til flere verdensrekorder, og fra poolen er der et smukt 200 graders vue over Middelhavet. Det er ren balsam for sjælen, så træning og ferie går lige an her – ellers er ’ferie’ nærmest ikke at finde i mit vokabularium. Mit bedste tip til Hallsberg i Sverige ...


er at skaffe en Ikea-pose, og det kan man få i Örebro 25 kilometer fra Hallsberg. Og det er mit bedste rejsetip generelt: altid at medbringe en Ikea-pose. Jeg plejer at samle alt muligt skrammel sammen, og en Ikea-pose kan rumme uanede mængder skrammel.

Den mest interessante person, jeg har mødt på en rejse, er ...


de mennesker fra andre kulturer, som inviterer mig indenfor i deres verden. Jeg husker tydeligt, da jeg havde hele Arlas ledergruppe i Afrika på kursus i åndedræt, fridykning og meditation, og en fårehyrde inviterede mig på aftensmad. Han boede i en stenvæg og ejede ingenting.

Vi smilede bare sammen, og jeg gav ham 20 euro, da jeg gik, så han kunne købe batterier til den radio, der var det eneste, han ejede – og som han helt sikkert havde fundet på en losseplads, for den hang i stumper og stykker.

Min næste rejse ...

begynder om fire minutter. Den går fra København over Amsterdam og Atlanta til Orlando i Florida. Der bliver jeg et par uger, og derfra står Californien for skud. Jeg plejer at opholde mig i USA om efteråret. Min træning og mine andre projekter trives fint der.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce