Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Privatfoto.
Foto: Privatfoto.

Dansefamilie. Peter Schaufuss' balletsko er gået i arv til børnene Luke og Tara. Selv rejser han Danmark rundt med forestillingen 'Nøddebo Præstegaard'. Turneen slutter på onsdag i Falconer Salen i København.

Rejseminder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rejseminder: »Jeg mødte Muhammad Ali i Memphis i 1975, hvor han kom for at se mig danse«

Lige siden balletskolen har Peter Shaufuss været boksefan. Her er hans rejseminder.

Rejseminder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Min første rejse ...

der rigtigt gjorde indtryk på mig, var Det Kongelige Teaters tre måneder store turne i 1960 til USA. Sammen med Eva Kloborg og Mie Vessel (Anne Marie Vessel Schlüter, red.) var jeg som balletbarn med på dette kulturhistoriske, store danske tiltag. Vi var hele Amerika rundt og så det meste, fra Hollywood med mange kendte filmstjerner til Grand Canyon og Niagara-vandfaldet.

Min bedste rejse ...

er sikkert til den glamourøse og romantiske ø Capri ud for Napoli i Italien med mine forældre, da jeg var teenager. Der tabte jeg for første gang mit hjerte til en ung pragtfuld, varmblodig pige fra Italien. Jeg kan huske, at jeg græd, da vi sejlede derfra. Jeg kom mig dog hurtigt igen, da vi nogle uger senere indledte sommerferien i Hornbæk.

Min værste rejse ...

er sikkert engang med Ryanair.

På rejser medbringer jeg altid ...

min egen hovedpude, da det er vigtigt, hvor man lægger sit hoved. Jeg har døjet med en nakkeskade, fordi jeg har lavet så mange piruetter i min balletkarriere. Der er tale om en erhvervsskade. Puden skal støtte min hals, når jeg lægger mig i forskellige hotelsenge.

Min favoritrejsepartner ...

er min søn Luke og Zara, hans mor og min kone. Det er rart at rejse med dem, man kender bedst i hele livet. Luke er også sjov at rejse med. Hvor de fleste måske ville blive irriterede, når et fly er fire timer forsinket, ser Luke og jeg altid den morsomme og humoristiske side. Mange gange, når man rejser, bliver man frustreret, i stedet for at huske at nyde det. Zara har lært af vores måde at tackle tingene på.

Min seneste rejse ...

er lige nu rundt i hele Danmark fra nord til syd og fra øst til vest med min nye opsætning af ’Nøddebo Præstegaard’ med sidste forestilling 17. december i Falconer Salen på Frederiksberg i København.

Mit bedste rejsemåltid ...

er om sommeren i landsbyen Haut des Cagnes i Sydfrankrig og i Tignes i de franske alper om vinteren på ski. Franskmændene har de gode råvarer, som har noget med solens kraft at gøre. Varerne i supermarkederne er fremdrevet på en eller anden måde. Det behøver man ikke i Sydfrankrig. Dernede kan man ligefrem smage solen, når man tager en tomat fra dagens marked og lugter til den og smager på den.

Det dummeste, jeg har gjort på en rejse ...

tror jeg ikke, Politikens læsere kan tåle at læse.

Jeg rejser altid tilbage til ...

London, byen der i dag har det hele, og efter min mening p.t. er verdens bedste by.

Mit bedste tip til London ...

er, at det er muligt at nyde byen på ethvert budget. Der er masser af gratis oplevelser, men hvis man vil bruge mange penge, så tag et smut ned ad Bond Street i Mayfair og køb fruen en ny diamantring eller en ny kjole. I den anden ende kan man finde superbilligt og meget interessant tøj i Brick Lane-området i East End. I London er mulighederne næsten uoverskuelige, så læg en plan, og book teaterbilletter i god tid. Hvis ikke man har nået det, så smut omkring TKTS billetkontoret på Leicester Square for billige billetter på forestillingsdagen.

Den mest interessante person, jeg har mødt på en rejse, er ...

svær at vælge. Det kunne være John Travolta, Ann-Margret eller Muhammad Ali. Jeg mødte John, da jeg dansede i Hollywood med Roland Petits balletkompagni. John havde lavet en ny film, ’Urban Cowboy’, som han viste mig privat. Ann-Margret var et svensk sexsymbol, der blev berømt i Elvis-filmen ’Viva Las Vegas’. Jeg var til en fest i Hollywood, hvor jeg fik lov at danse med Ann-Margret hele aftenen. Jeg mødte Muhammad Ali i Memphis i 1975, hvor han kom for at se mig danse. Ali kunne værdsætte dansen, fordi han selv havde en fysisk levevej. Lige siden balletskolen har jeg været boksefan. Muhammad Ali var meget fascinerende og havde nærmest hypnotiserende øjne.

Min næste rejse ...

er min juletur til London og derefter Los Angeles og Brisbane i Australien. Begge steder skal jeg sætte min prisvindende produktion af ’Sylfiden’ op, og min søn Luke skal optræde som gæstedanser.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden