Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Omans hovedstad Muscat er som taget ud af 1001 nats eventyr.
Foto: Klaas Lingbeek/Van Kraaten/Klaas Lingbeek/Van Kraaten

Omans hovedstad Muscat er som taget ud af 1001 nats eventyr.

Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vintersol: Seks varme alternativer til Thailand

Casablanca, Doha og Muscat. Her er seks billige og eksotiske feriebyer, hvor du kan nyde solen lige nu.

Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Langt de fleste vælger sikre destinationer som Thailand eller De Kanariske Øer, når de vil væk fra den danske vinter og julestress.

Men hvorfor ikke gøre noget andet end alle de andre?

Mulighederne er mange for at finde alternative, billige og mindre besøgte destinationer udenfor Europa som Oman eller Qatar, hvor antallet af turister er langt mindre, vandet er lige så varmt og attraktionerne ofte er flottere.

LÆS OGSÅ

Turengårtil.dk har fundet seks alternative destinationer udenfor Europa, hvor du kan få sol og strand, uden at skulle betale en formue for flybilletterne.

Priseksemplerne er fundet på Turengårtil.dk den 26. november 2010 og er for én person tur/retur. Vi tager forbehold for ændrede priser og udsolgte rejser.

Casablanca - Begyndelsen på et smukt venskab

Marokkos største by ligger ud til Atlanterhavet nordøst for De Kanariske Øer, og byen er rigt forsynet med strand, sand, vand og temperaturer, der er langt mere behagelige end de danske vinterdage. Selv om temperaturen i december og januar ikke når sveddryppende højder, så har Casablanca også her, som følge af filmklassikeren af samme navn, en særlig tiltrækningskraft, selvom Casablanca i 2010-udgaven ikke har mange ligheder med Bogarts hjemmebane fra 1942.

Casablanca er Marokkos finansielle centrum, og byens havn er en af de største i Afrika, og de omkring fire millioner indbyggere og besøgende giver byen liv. Og så tilbyder Casablanca noget, der får mange besøgende til at vende tilbage. Måske er det den store Hassan II Moské, der er den største i verden udenfor Mekka? Måske er det Casablancas gamle bydel, Medinaen, med basarer og Souqs, der tiltrækker den moderne opdagelsesrejsende med stor pengepung? Eller måske er det byens strande? Eller også er det en kombination af alt dette, der også 70 år senere får Bogarts ord til at virke vedkommende for byens førstegangsbesøgende: »I think this is the beginning of a beautiful friendship«.

Byen har hoteller i alle prisklasser, der sammen med det generelle prisniveau er lavere end i Danmark, og man kan flyve dertil for under 2.000 kroner.

Priseksempler på København - Casablanca
12.-18. december: 1.805 kroner. Se søgningen her
6.-14. januar: 1.515 kroner. Se søgningen her

Oplev også Marrakech - læs vores nye guide


Alexandria - Hjemsted for vidundere

Alexandria i det nordlige Egypten var i svundne tider en af verdens mest kendte byer, men i dag må oldtidsbyen finde sig i at stå i skyggen af Cairo og de mange kendte ferieresorts ved Det Røde Hav. Byen blev grundlagt af Alexander den Store og var kendt for sit enorme bibliotek og Kom el-Shoqafa-katakomberne, der sammen med fyrtårnet i Alexandria hører til verdens syv vidundere i oldtiden. I dag findes biblioteket i en ny udgave, der sammen med en status som Egyptens kulturcentrum med et væld af spændende udstillinger, monumenter, seværdigheder samt masser af lækre Middelhavsstrande, gør Alexandria til et herligt sted at tilbringe vintermånederne. Det er billigt at bo på hotel i Alexandria, og de mange populære hostels og vandrehjem kan sammen med billige flybilletter gøre en vinterferie i Alexandria til en billig oplevelse

Priseksempler på København - Alexandria
8.-16. december: 3.322 kroner. Se søgningen her
8. jan-14. januar: 3.025 kroner. Se søgningen her

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Pyramider, snorkling og sanselig basar - se vores guide til Egypten her

Tunis - Kilometervis af strand
Det er stadigt rigtig billigt at bo og opholde sig i Tunesien og hovedstaden Tunis, og kombineret med lave priser på flybilletter kan en ferie i Tunesien blive både en glædelig og billig oplevelse. Tunis tilbyder kilometervis af strand og klart vand i alle retninger med navne som La Marsa, Raf Raf og Sidi Bou Said, og her er masser af muligheder for vand- og strandsport for hele familien. Tunis rummer også masser kultur fra gammel tid, hvor især Karthagos ruiner er en helt enestående seværdighed. Skulle man have lyst til mere liv og lyd på sin ferie, kan man køre 60 kilometer i sydøstlig retning mod badebyen Hammamet, der har charme, natteliv og kridhvide sandstrande.

Priseksempler på København - Tunis

8.-16. december: 3.152 kroner. Se søgningen her 6.-14. januar: 2.132 kroner. Se søgningen her

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden