Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Klaas Lingbeek/Van Kraaten/Klaas Lingbeek/Van Kraaten
Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vintersol: Seks varme alternativer til Thailand

Casablanca, Doha og Muscat. Her er seks billige og eksotiske feriebyer, hvor du kan nyde solen lige nu.

Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Muscat - fra 1001 til 2011

Oman med hovedstaden Muscat på Den Arabiske Halvø er en herlig blanding af 1001 nats eventyr krydret med turistlivets glæder anno 2011. Oman er et af de få tilbageværende sultandømmer i verden, og landet emmer af en oprigtig, uspoleret sjæl og fremstår derfor som et fatamorgana af Carsten Niebuhrs beskrivelser af Det Lykkelige Arabien med arabisk gæstfrihed og charme krydret med en sultan, prinsesser og måske et flyvende tæppe.

Alverdens rejsende er gradvist ved at få øjnene op for Omans visuelle juveler, og det er forståeligt, når landet byder på oplevelser som i Souqen(basaren i Muscat), kridhvide, kilometerlange strande ud til Oman-bugten og Det Indiske Ocean med dykning i verdensklasse, betagende ørken med smukke oaser og skiløb, imponerende dale og bjerge, historiske slotte og forter, kamelløb, shopping i Muscat og meget meget mere.

Landet er som regel at finde under nyheder i rejsebureauernes kataloger, og rejser til Oman findes oftest som dyre pakkerejser. Prisniveauet på hoteller i alle klasser er lavere end i Danmark, og så gør det ikke noget, at gennemsnitstemperaturen i Oman ligger på omkring 25 grader i december og januar.

Priseksempler på København - Muscat
8.-16. december: 3.373 kroner. Se søgningen her
8.-16. januar: 4.023 kroner. Se søgningen her


Doha – Bøj nakken og nyd byen

Hovedstaden Doha i oliestaten Qatar bliver overset i forhold til nabolandet Dubai. For Doha har gennemgået byggeboom i Dubai-størrelse, og overalt i byen arbejder kraner på at færdiggøre den ene svulstige megabygning efter den anden. Store flotte hoteller er der masser af, og den store konkurrence giver luksusophold til fordelagtige priser. Udover billige flybilletter er der masser af undskyldninger for at tage til Doha i de danske vintermåneder. Vandet i den Persiske Golf er varmt året rundt, basaren/souqen byder på spændende shopping, ørkenen indbyder til jeep-safari på enorme sandbjerge, ligesom det er en imponerende oplevelse at gå rundt i Dohas forretningscentrum med bøjet nakke og kigge på stål-, jern- og glasmonstre, udformet som skyskrabere.

Priseksempler på København - Doha
8.-15. december: 3.476 kroner. Se søgningen her
9.-16. januar: 3.482 kroner. Se søgningen her


Dubai - Vanvittig luksus

Hvordan bliver rige sheiker solbrændte, og hvilken farve bliver de? Eller hvordan er mon bademoden for sheikernes tildækkede koner? Mange spørgsmål kan melde sig, når man vandrer rundt i Dubais tørre varme blandt megarige, hvis man da kan tænke på andet end kæmpe bygninger. Den ene mere fantasifuld end den anden, og den tredje mere luksuriøs end den fjerde. At opleve Dubais skyline fra en båd, mens man sejler omkring bladene i den menneskeskabte, palmeformede øgruppe Palm Islands, er et imponerende syn, og i kombination med en varm dukkert fås ferie ikke bedre. Også oplevelsen af at komme helt tæt på hotellet Burj al-Arab, der er et af verdens højeste, dyreste og mest luksuriøse hoteller, er ud over det sædvanlige. Dubai har mere end 400 hoteller med høje standarder og lave priser, og man kan finde flybilletter helt ned til 2.500 kroner stykket.

Priseksempler på København - Dubai

11.-18. december: 2.831 kroner. Se søgningen her 8. januar – 15. januar: 2.901 kroner. Se søgningen her

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden