Madglæde. Gourmetmad på Gran Canaria sprænger ikke nødvendivis feriebudgettet.
Foto: Gatheal Photography, iStockphoto/Gatheal Photography, iStockphoto

Madglæde. Gourmetmad på Gran Canaria sprænger ikke nødvendivis feriebudgettet.

Sol og strand

Guide: Her spiser du bedst på Gran Canaria

Vinter på Gran Canaria er ikke kun en magnet for solhungrende danskere. Man spiser også fantastisk - hvis man kender de rigtige steder.

Sol og strand

På Gran Canaria er det stort set evig sommer. Og det lokker masser af danskere til øen i de kummerlige vintermåneder herhjemme.

Tilmed kan du nyde billig gourmetmad i Las Palmas, udpege din egen hummer i Playa del Inglés og spise alt godt fra havet uden dikkedarer i Arguineguín.

Forfatteren til Turen går til Gran Canaria, Ole Loumann, udpeger de af ferieøens spisesteder, der har de lækreste menukort.

Rías Bajas – Udpeg din egen hummer

Fisk og skaldyr i god galicisk kvalitet kan sammen med et stort vinkort – der bl.a. tilbyder de himmelske galiciske albariño-hvidvine – nydes i det simple, men veldækkede og velbetjente kælderlokale. Den store fisk- og skaldyrsgryde zarzuela samt chokolademousse og citronsorbet til dessert kan stærkt anbefales.

Rías Bajas, Av. de Tirajana på hjørnet af Av. de Estados Unidos (ved Centro Comercial Yumbo), Playa del Inglés. Telefon: +34 928 764 033.

GUIDE

Cofradía de Pescadores – Fisk direkte fra kutteren

Fiskerlavets egen restaurant – der ligger lige, hvor båden fra Puerto Rico lægger til – er et travlt lokale blottet for moderne designer-dikkedarer, men helt fokuseret på alt det gode fra havet. For eksempel fiske- og skaldyrskombinationen parrillada de pescado y mariscos, som er et kup til 10 euro. Skyl efter med galicisk hvidvin. Uhmm!

Cofradía de Pescadores, Av. del Mulle, Arguineguín, vest for Playa del Inglés. Telefon: +34 928 150 963.

Majuga – Flot og intimt

Lækre klassiske middelhavsretter, bl.a. et dusin forskellige risretter med f.eks. skaldyr, fisk og lam med svampe serveres i det flotte minimalistiske lokale midt i Las Palmas bydelen Triana. Det tætteste, du kommer på gourmetmad, uden at budgettet ruineres.

Majuga, C/ Perez Galdós ved hjørnet Domingo J. Navarro, Las Palmas. Telefon: +34 928 381 791.

LÆS ARTIKEL

La Oliva – Det bedste kanariske køkken

Smagfuldt kanarisk køkken kombineret med kvik, venlig betjening og flot udsigt ud over Playa de Las Canteras har fortjent gjort dette spisested til et af byens mest ombejlede. Næppe noget bedre sted at spise udendørs i Las Palmas på en flot aften. Priserne er også særdeles rimelige.

La Oliva, Prudencio Morales 17, Las Palmas. Telefon: +34 928 46 97 57.

LÆS ARTIKEL

La Casa Vieja – Stemningfuld landevejskro

Plastikkoen i vejkanten byder dig velkommen til den rustikke kro i den absolutte udkant af Maspalomas. Det store lokale oser af hyggelig havestuestemning, hvor ihærdige tjenere spurter rundt og serverer traditionel kanarisk mad for det blandede lokale og udenlandske publikum. Musikgruppers lejlighedsvise optræden bidrager til det folkelige, fornøjelige, lidt larmende, men den frem for alt udmærkede og billige spiseoplevelse.

La Casa Vieja, El Lomo 39, Maspalomas. Ud ad sidste rundkørsel nord for Maspalomas mod Fataga. Lige efter en bro ligger restauranten på venstre hånd. Telefon: +34 928 762 736.

SushiMex – Godbidder i elegante omgivelser

Forkæl ganen efter shoppingturen i Boulevard El Faro, der er Meloneras' svar på Londons Bond Street. SushiMex, der ligger, hvor indkøbsmekkaet møder havet, byder på et delikat miks af japansk og mexicansk mad. Nyd det i det superstylede lokale eller på den flotte fortovsterrasse med havudsigt.

SushiMex, Boulevard El Faro 37, Meloneras. Telefon: +34 928 141 019.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce