Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

RUSSERFORBUD. Phuket er blevet indtaget af russere i en sådan grad, at flere restauranter nu frabeder sig besøg af Putins folk.
Foto: Privatfoto

RUSSERFORBUD. Phuket er blevet indtaget af russere i en sådan grad, at flere restauranter nu frabeder sig besøg af Putins folk.

Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk Thailands-favorit invaderes af russere

På to år er antallet af russere i Thailand eksploderet. Larmende og uhøflig adfærd får restauranter på ferieøen Phuket til at afvise de nye turister fra Østeuropa.

Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

201 procent. Så meget er antallet af russere, der besøger Thailand, steget fra 2009 til 2011.

Sidste år rejste ikke mindre end 1.014.493 russere nemlig til det asiatiske land for at feriere ved de thailandske strande.

Og invasionen kan mærkes på russernes favoritdestination, Phuket. Ifølge Tourism Authority of Thailand besøgte 160.050 russere Phuket fra januar til august i 2011 (104 procent flere end 2010) og avisen Bangkok Post beskriver, hvordan den russiske bande Spachiba nu også har ædt sig ind i området ved at overtage kasinoer og hvidvaske penge ved investeringer i luksushoteller.

LÆS ARTIKEL

Det russiske feriefolk fylder i en sådan grad, at nogle restauranter har udstedt decideret russer-forbud. Og det forbud er ikke taget ud af den blå luft, fortæller Niracha Andersen, der oprindeligt kommer fra Thailand, og som er kommet på Phuket siden hun var 16 år.

»Russerne har ingen pli. De kommer til Thailand med nogle meget store armbevægelser og uden respekt for noget. Og for en thai er det meget, meget vigtigt, at man er velopdragen og opfører sig ordentligt«, fortæller Niracha Andersen.

Nyrige russere uden rejseerfaring
Kent Rausner, har boet på Phuket i 13 år og ejer to hoteller i henholdsvis Kata og Patong. Han kender til flere steder på Phuket, hvor restauranter ikke vil have russere ved bordene.

»Det findes flere steder. Men vi har også restauranter, hvor israelere ikke er velkomne. Thaierne er hurtige til at stemple udlændinge. Men jeg tror mest, det sker på restauranter, der er ejet af vesterlændinge. De har måske haft nogle dårlige oplevelser og er lidt bange for, at deres stamkunder ikke vil komme længere. Så bliver det pludselig et salgsargument, at der ikke er russere i restauranten«, lyder det fra Kent Rausner.

Han fortæller også om rejsebureauer, som, hvis de skal skrive kontrakt med et hotel, kræver, at der er en klausul om, at der ikke må være russere på hotellet.

LÆS ARTIKEL

Salgsdirektør i Star Tour, Stig Elling, har ikke hørt om restaurantforbud mod russere, men det er hans erfaring, at russere gør sig bemærkede på Phuket.

»Man skal passe på med at diskriminere, og vi skal alle sammen være her, men russerne fylder utroligt meget i gadebilledet, når de er til stede. Mange af dem er i den situation, som Danmark var i i 1960’erne, hvor vi fik råd og ville rejse. Der er masser af nyrige russere, der ikke har rejst ret meget før, og mange har ikke helt lært at indordne sig på en feriedestination. De kan være støjende og tager ikke rigtig hensyn til andre« siger Stig Elling, der samtidig understreger, at han har set mange fornuftige russere.

Ikke alle afviser russere
Kent Rausner har selv russere boende på det ene af sine to hoteller i lavsæsonen, og de kommer især fra Sibirien. Kent Rausner fortæller, at han aldrig har haft problemer med dem - hverken med at de er støjende eller drikker.

Spørger man Kent Rausner, skyldes det store indtog, at der tidligere var visumpligt for russere, der ville rejse til Thailand. Men for nogle år siden blev det krav ophævet. Og det har boostet turismen.

LÆS ARTIKEL

»Det har resulteret i en ekspansion af russere. I vinter havde vi fly fra ni forskellige russiske lufthavne. De kan nemt tage hertil, for eksempel kan man flyve fra Irkutsk til Phuket på cirka seks timer«.

Ingen frygt for Pattaya-tilstande
Igennem de sidste mange år har russerne især boltret sig i Pattaya syd for Bangkok, der igennem lang tid har været kendt for en omfattende sex-industri. Men man behøver ikke at frygte, at Phuket kommer til at ende sådan, mener Niracha Andersen:

»Der er et stort sammenhold blandt de lokale på Phuket. Jeg tror, at der vil blive arbejdet hårdt på, at russerne, og også kineserne som der er mange af, ikke kommer til at fylde så meget«.

LÆS ARTIKEL

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Selv om russerne er massivt til stede på Phuket, er befolkningsgruppen kun nummer tre på listen over besøgende på ferieøen. Øverst på listen ligger kineserne nemlig med 227.431 besøgende i fra januar til august 2011 (en stigning på 112 procent i forhold til året før). Kinesernes indtog mærkes dog sjældent så tydeligt blandt danskere. Det er ifølge Stig Elling fordi, de typisk rejser til Thailand uden for højsæsonen, når det er billigt, mens de fleste danskere rejser dertil i højsæsonen - mellem november og marts.

Fra januar til august 2011 besøgte 172.984 australiere Phuket. Danmark ligger langt længere nede på listen med 24.564 besøgende.

LÆS ARTIKEL

HVAD SYNES DU?

Har du oplevet, at russerne er et problem i Thailand - eller er vi danskere bare nærtagne? Skriv din mening i kommentarsektionen herunder.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden