RÅT. Ude i den barske natur på Lofoten opstår et avanceret hote. Åbningen er ikke fastsat endnu.
Foto: Snöhetta & MIR

RÅT. Ude i den barske natur på Lofoten opstår et avanceret hote. Åbningen er ikke fastsat endnu.

Sol og strand

Seks nye vilde hoteller sprænger alle rammer

Hotellerne ligger på rå klipper eller inde i regnskoven. Eller også sejler de selv rundt på en sø.

Sol og strand

Opfindsomheden kender ingen grænser, når det gælder udviklingen af nye hoteller.

De bliver placeret på steder, hvor ingen tidligere havde drømt om at bygge et hotel.

Eller de bliver opført på deres helt egen ø, så gæsterne kan være helt uforstyrrede.

Eller hotellet kan være udformet som en lille båd, som man kan sejle med, som man nu har lyst til.

Vi har med hjælp fra CNN fundet en række grænseoverskridende hotelprojekter. Nogle af dem har en lidt usikker fremtid, da finansieringen ikke er helt på plads, men andre har direkte kurs mod indvielsen.

En hotelsnegl på Lofoten

På nordnorske Lofoten går en rund metalsnegl næsten i ét med klipperne, og der vil være enestående udsigt til vandet og fjeldene. Det er Lofoten Opera Hotel, der egentlig skulle have været klar i år, men premieredatoen er udsat og ikke fastlagt endnu. Det oplyser arkitektfirmaet Snöhetta, der står for byggeriet.

Lofoten Opera Hotel skal rumme både normale hotelværelser samt lejligheder og et amfiteater.

Hotellet sejler væk

Der er ingen grund til at skulle finde sig i støjende naboer, hvis man får et værelse på Salt & Water floating hotel. Det består nemlig af en række katamaraner, der er indrettet som komplette lejligheder med badeværelse, soverum, altan, etc.

Det er det serbiske arkitektfirma Salt & Water, der har udviklet konceptet, men firmaet er stadig på jagt efter investorer, så det er endnu uvist, om det bliver til noget. Men tanken er i hvert fald, at de sejlende hotelværelser skal bruges på mindre søer, hvor gæsterne kan navigere rundt efter egen smag.

Bo på din egen ø

Dubai er ikke bange for at kaste sig ud i dramatiske byggeprojekter – ét af dem er de kunstige øer i World Islands. Nu kommer der et nyt projekt inde i de kunstige øer, nemlig Amillarah Private Islands.

Det består af 33 øer, som hver især får en hotelbygning, som gæsten kan råde over helt alene. Byggeriet er gået i gang i år.

Hotel gemt væk i regnskoven

Keemala Resort på Phuket i Thailand består af en række separate hytter, der er bygget af træ. Hytterne glider naturligt ind i regnskoven. Byggeriet er så godt i gang, at hytterne skulle stå klar til de første gæster til december.

Hotel bygget som en dæmning

Lige nu er det kommende Shimao Wonderland InterContinental lidt uden for Shanghai i Kina kun en byggeplads i en grusgrav. Det femstjernede hotel vil komme til at minde om Hoover Dam i Nevada, USA, når det står færdigt i 2017. Det er nemlig ligesom den amerikanske dæmning en buet bygning, der er opført mellem to klippesider. Det ansvarlige firma er Jade + Quarry Associates. Hotellet kommer til at ligge ud til en 90 meter dyb sø, og nogle værelser vil ligge under vandoverfladen.

Ufo'en er landet

Det ligner besøg fra det ydre rum, men den skinnende kapsel skal rumme et femstjernet hotel, når det står færdigt i 2016. Dawang Mountain Resort nær Changsha i Kina, er et stort aktivitetsområde med en indendørs skipiste og en stor vandpark. Hotellet er bygget mellem to klippesider, i øvrigt oven på en forladt mine. Vandet løber under hotellet og et 60 meter højt vandfald giver ekstra dramatik. Komplekset skal stå færdig i 2016 og styres af Coop Himmelb(l)au med hovedsæde i Wien.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Allan Graubæk eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce