Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Klassiker. Lige nu hedder hoteller her Ahwahnee. Fra 1. marts skifter det navn til Majestic Yosemite Hotel.
Foto: John Walker/AP

Klassiker. Lige nu hedder hoteller her Ahwahnee. Fra 1. marts skifter det navn til Majestic Yosemite Hotel.

Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Berømt park tvunget til at ændre historiske navne

Berømt hotel i den populære Yosemite nationalpark i USA må skifte navn.

Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forvirring kan opstå, hvis man efter 1. marts besøger nationalparken Yosemite i USA med et gammelt kort som vejviser. En del stednavne inde i parken bliver nemlig ændret fra denne dato, og det skyldes en strid om penge. Faktisk i alt 61 millioner dollars (ca. 350 millioner kroner).

Denne strid betyder, at det berømte Ahwahnee Hotel inde i selve nationalparken skal omdøbes til Majestic Yosemite Hotel. På samme måde vil Badger Pass Ski Area hedde Yosemite Ski and Snowboard Area og Wawona Hotel vil ændre navn til Big Trees Lodge. Det skriver flere amerikanske aviser.

Striden skyldes, at selskabet Delaware North har opkøbt rettighederne til navnene. Selskabet har hidtil drevet faciliteter som hoteller, souvenirboder og diverse aktiviteter inde i Yosemite-parken, men har mistet kontrakten fra 1. marts, hvor et tilsvarende selskab, Aramark, overtager arbejdet.

Krav om 51 millioner dollars

Det står ikke helt klart, om det er en hævnakt fra Delaware North, som kræver 51 millioner dollars for at overdrage rettighederne til Yosemiteparken. Det vil parken ikke betale og har derfor besluttet at omdøbe hoteller og campingpladser.

Selve parkens navn er ikke i fare og vil altså ikke blive ændret. Hvis man til vil bo på hotellet, som før hed The Ahwahnee, skal man skynde sig og ikke være bange for at gribe dybt i tegnebogen. På hotellets hjemmeside er der kun få ledige værelser i sommermånederne, og man kommer let til at betale 450 dollars (ca. 3.100 kroner) for en overnatning i dobbeltværelse.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Allan Graubæk eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden