Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

STRANDLIV. San Vito Lo Capo strandens lave vand og skønne beliggenhed lokker.
Foto: Cecilie Marie Meyer

STRANDLIV. San Vito Lo Capo strandens lave vand og skønne beliggenhed lokker.

Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fra askesand til azurblåt vand: Her er Siciliens bedste strande

Den populære italienske ferieø byder på strande for enhver smag. Her er fem af de bedste.

Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dramatisk vulkanstemning, chikt fluepapir eller daseri ved flodmundingen af Siciliens Grand Canyon?

Siciliens kyster har mange ansigter, og øens beboere er eksperter i at finde lige netop den strand, der matcher dagens temperament.

Her på Italiens sydligste breddegrader begynder de lokale at befolke sand, klipper og grus allerede i slutningen af april, og klimaet er nogle steder så lokalt gunstigt, at parasollen først slås officielt sammen i starten af november.

Her får du en idé om de mangeartede strandoplevelser, som øen evner at tilbyde.

Spiaggia di San Vito Lo Capo - stranden for bambino'er og øens bedste cous cous

Kun én ting kan måle sig med San Vito Lo Capos (foto herover) hvide sandstrand nord for Zingaro-reservatet, og det er byens berømte couscous-festival, der lokker lækkersultne gastronomer til den lille fiskerby i slutningen af september.

Men hvor mad-festlighederne kun varer i en uge, så lokker strandens lave vand og skønne beliggenhed i alle de mange måneder, som sicilianerne kan nyde langs øens kyster. Og bare rolig, feriebyens beværtninger serverer cous cous-gryn året rundt, så tag blot din egen portion med ned i vandkanten.

Strandens skærmende halvmåneform gør desuden stedet oplagt for børn, og gå også gerne på opdagelse i Zingaros vilde natur, hvis kyst er fuld af små, øde strande.

Spiaggia di San Vito Lo Capo, 91010 San Vito Lo Capo.

Spiaggia di Ragusa - lounge-stemning og skaldyr langs Sydøstkysten

Skal der være fluepapir, så lad der være fluepapir - vel at mærke på den chikke måde!

Marina di Ragusas hvide strand, der bugter sig langs de smarte forretninger ved sommerbyens Andrea Doria-promenade, er indbegrebet af afslapning allo siciliano, med alt hvad der dertil hører af matchende parasoller, friseret sand og feriegæster i det sidste badeskrig. Atmosfæren opretholdes af at byen har øens største lystbådehavn, der svulmer af dyre yachts.

Kalkgrunden langs Siciliens sydøstkyst har resulteret i solgule, bløde sandstrande her, og feriefølelsen varer lige indtil aftentide, hvor håndklædet forlades til fordel for et bord på en af promenadens lækre fiskerestauranter.

Lungemore Andrea Doria, 97010 Marina di Ragusa.

Stranden ved Tindari - solbrændthed under Siciliens sorte Madonna

En elfenbenshvid tunge af fint sand rager ud under bjergsiden, der huser Il Santuario della Madonna di Tindari, en af øens helligste valfartssteder på nordsiden nær Capo Milazzo.

Legenden siger at stranden blev skabt af de højere magter for at afbøde en ung piges fald - hun skulle have været på vej op til den sorte Madonnafigur for at bede, men gled på de stejle trin.

Oppe fra kirken ligner tangen ganske rigtigt et mirakel, som den bugter sig blødt ud i det turkisblå vand langs en ellers dramatisk kyststrækning.

La Spiaggia di Tindari, 98066 Patti. Landevejen E90/A20 fører til stranden - kør af ved byen Marinello.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

La Spiaggia Nera - daseri og askesand på vulkanøen Vulcano

De Lipariske Øer ligger som frodige, vulkanske knolde i havet nordøst for Siciliens spids, og øen Vulcano gør ikke sit navn til skamme: den konstante aktivitet fra krateret resulterer i en umiskendelig duft af svovl på hele øen, og rundt omkring vidner lavaknolde og boblende svolvpøle om øens geologiske identitet.

Den sorte strand på Vulcanos nordside er det tusindårige resultat af havets friktion mod øens sorte kyster, og bevægelsen har resulteret i en bred strand med små, sorte sten, der står i dramatisk kontrast til det blå hav og badegæsternes farverige håndklæder.

La Spiaggia Nera, 98050 Vulcano - tag vejen der svinger til højre mod Vulcanello fra ankomsthavnen i Porto di Levante

Gola dell'Alcantara - iskoldt smeltevand i Siciliens 'Grand Canyon'

Egentlig er Gola Alcantara mest kendt for det, den umiddelbart er: en dramatisk kløft nordøst for vulkanen Etna, der gennemstrømmes af iskoldt smeltevand fra områdets bjerge og kilder og forgrener sig i glitrende floder som en kæmpemæssig tørstslukker igennem landskabets appelsinplantager.

Mange kommer her for at iføre sig Vaders og begive sig op igennem den sortblå canyon, mens de mere mageligt anlagte breder et håndklæde ud over flodens grå sandbanker. Her er ikke megen plads, men den eksotiske fornemmelse af at sole sig svedt blot et par meter fra en brusende kløft fuld af smaragdgrønt 'isvand', er det hele værd.

Gola Alcantara, Via Nazionale, 98030 Motta Camas.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden