Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Pedro/Flickr Creative Commons
Foto: Pedro/Flickr Creative Commons

Græsk. Øriget i Middelhavet bliver ved med at trække turister fra Skandinavien til.

Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her rejser rejseeksperterne selv hen på sommerferie

Fra sejlads i danske farvande til opdagelse på Korsika og Grækenland.

Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De inspirerer dagligt alle os andre til, hvor vi skal holde ferie.

Men hvad gør eksperterne - rejsebogsredaktører, rejsejournalister, rejsebloggere og rejseforskere - selv, når de har fri?

Vi har spurgt fem af slagsen, hvor de tager hen på sommerferie i 2016.

1. Opdagelsesrejsende på Korsika

Hvem: Mette Solberg, indehaver af reiselykke.com, norsk blog og rejsemagasin
»I sommer tager min mand og jeg blandt andet til franske Korsika. Det er en del af Frankrig, jeg ikke har besøgt før, men som har stået på ønskelisten længe. Vi kan godt lide at rejse rundt, så vi kommer til at lære de steder, vi besøger at kende. Og det er også planen for Korsika. Vi vil se kyst og indland, strande, vingårde, hyggelige landsbyer, være på vandreture i bjergene. Overnatning finder vi undervejs. Bagefter skal vi som altid være sammen med familien ved fjorden i Vestnorge«.

2. Afslapning sydpå og oplevelser i Danmark

Hvem: Rebecca Line Larsen, rejsebloggen opdagelse.dk
»Vi er nybagte forældre, så vi har besluttet os for, at årets sommerferie skal stå på ren afslapning. Vi er stadig i gang med overvejelserne omkring, hvor ferien skal gå hen, men det bliver med sikkerhed et familievenligt hotel sydpå med en god swimmingpool, hvor vi kan slappe af og plaske i vand med vores datter. Og så har vi planlagt nogle weekender rundt omkring i Danmark i Skanderborg og Middelfart, hvor vi skal på hvalsafari og bridgewalk på Lillebæltsbroen«.

LÆS OGSÅ

3. Svensk Grækenlandsfanatiker

Hvem: Tobias Bestelid, chefredaktør på det svenske rejsemagasin Vagabond og forfatter til bogen ’Greklands öar och Aten'
»Jeg rejser på sommerferie til Grækenland tre uger i juli. Jeg er en indædt Grækenlandsfanatiker. Der findes så utroligt meget at opleve i landet, og skipper du turistmenuerne og lærer den rigtige græske mad at kende, er det en fantastisk oplevelse. Og så er klimaet og vandet i i topklasse. Jeg har en lejlighed i havnebyen Patras, så der er jeg et par uger, og så kører jeg rundt på Peleponnesos og tager måske et smut til Kefalonia også«.


Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

4. Danmark om sommeren

Hvem: Tina Krongaard, redaktør på Politiken Rejser
»Jeg holder stort set altid sommerferie i Danmark. Det er den absolut bedste tid på året herhjemme. Jeg elsker de lyse nætter i vores familiesommerhus i Dronningmølle. Hvor vi griller, laver bål, plukker hindbær i haven, går til stranden eller spiller minigolf. Desuden plejer jeg hvert år at sejle nogle dage med min søn, min far og min reservemor. Hvor turen går hen ved vi aldrig helt, med i år bliver det nok ned langs den jyske østkyst og lidt ned i det sydfynske øhav, inden jeg må retur på arbejde, og de andre sejler videre til Flensborg«.

5. Op til det vilde Skotland

Hvem: Oliver Smith, senior reportagejournalist på Lonely Planet Traveller Magazine
»Jeg holder ferie i Storbritannien i år. På toppen af min liste er Knoydart Peninsula i Skotland, der er et af de sidste store uberørte naturområder I det skotske højland, og hvor der blandt andet ligger en pub, man kun kan komme til med båd eller efter en udmattende vandretur over stenede, lyngbeklædte kløfter«.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden