Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
TINA KRONGAARD STAMPE
Foto: TINA KRONGAARD STAMPE

Slum. Rios slumbyer er fyldt med usikre huse, som er i fare for at styrte ned ad bjergskråningerne.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rio skal i gang med storoprydning

VM i fodbold og OL får Rio de Janeiro til at gøre klart til stort turistrykind.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rio er kendt for den imponerende Kristusstatue, de skønne strande og de smukke kvinder. Men Rio er også kendt for slumkvarterer og gadebørn – og det skal der gøres noget ved, inden bunkevis af turister valfarter til den brasilianske storby de kommende år.

»Rio skal blive et bedre sted for både indbyggere og de besøgende. Det skal ske gennem forbedringer af transportmuligheder, infrastruktur, miljø og social udvikling«, forklarer Bernardo Carvalho, der er formand for Rios Olympiske Komite, til turengårtil.dk.

GUIDE Oplev Rios seværdigheder

Den brasilianske by skal i 2014 være vært for VM i fodbold, og to år efter kommer De Olympiske Lege til byen. Det vigtigste for OL-komiteen er at få ryddet op i byens slumkvarterer, de såkaldte 'favelaer', hvor mere end en million mennesker bor.

»Vi vil bygge nye huse, og 98.000 familier vil blive flyttet fra deres usikre huse, dem, der hænger på bjergsiderne og er i fare for at styrte ned, og over i de nye huse, som er mere sikre. Samtidig vil vi gøre vejene bredere i favelaerne, så politi og renovationsfolk kan komme ind, og der skal laves ordentlige kloakforhold«, fortsætter Bernardo Carvalho.

LÆS ARTIKEL

Bedre adgang for politi skal mindske kriminaliteten og gøre byen sikrere for både indbyggere og turister. I november rykkede politiet desuden ind i Rios største favela, Rocinha, for at arrestere nogle af favelaens største narkohandlere.

Ud over oprydning i favelaerne skal en række nye transporttiltag gøre det nemmere for alle at komme rundt i byen til de forskellige OL-områder.

Blandt andet bliver metroen udvidet mod syd, så den ikke længere stopper lige nord for Ipanemastranden, men fortsætter langs stranden og hele vejen til den nye OL-by i Barra de Tijuca.

»Derudover laver vi et system, som består af en række store busser med plads til 200 mennesker, som kun stopper ved få specielle stationer undervejs. De skal kæde lufthavnen og de fire OL-områder sammen, så både atleter og turister kan komme nemt til og fra de enkelte områder«, fortæller Bernardo Carvalho.

Alt skal stå klar til OL i 2016, når verdens øjne hviler på Rio de Janeiro.

GUIDEHer spiser du Rios bedste mad

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden