Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
AP
Foto: AP

Protest. En demonstrant (th.) i New Delhi demonstrerer efter voldtægt af en syvårig, mens en rickshaw passerer.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kvindelige turister i Indien advares om sexovergreb

Kvinder skal være påpasselige i Indien, råder flere udenrigsministerier.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kvinder på rejse til Indien skal være ekstra påpasselige på grund af risikoen for seksuelle overgreb.

Ikke alene indiske, men også udenlandske kvinder er blevet overfaldet på det seneste.

Derfor har udenrigsministeriet fulgt i kølvandet på USA og Storbritanniens udenrigsministerier, som har opfordret kvindelige Indiens-farere til at »udøve forsigtighed, når de rejser i Indien, selv hvis de rejser i en gruppe«.

LÆS OGSÅ I Borgerservice i det danske udenrigsministerium siger man, at »den overordnede sikkerhedssituation i Indien er uændret«, men at »vi har lavet en tydeliggørelse af advarslen til kvindelige rejsende«. 'Eva-drillerier' i vækst Borgerservice opfordrer kvinderne til at »udvise betydelig forsigtighed«. En række voldtægter og overgreb mod kvinder som decembers gruppevoldtægt af en indisk studerende og hendes efterfølgende død samt seks mænds voldtægt af en schweizisk kvinde, som var på cykeltur med sin mand, har skabt utryghed.

Senest måtte en britisk kvinde springe ud fra tredje sal på et hotel ved Taj Mahal for at undgå tilnærmelser fra hotelværten.

’Eva-drillerier’ kalder inderne selv seksuel chikane, og forfatteren til guidebogen ’Beginner’s Guide to India’, Gill Charlton siger til avisen The Telegraph, at problemet skyldes »udbredelsen af internetporno, ulovlig hjemmebryg, og det stigende antal uuddannede ungkarle uden noget håb om at finde en hustru, som flytter til byer langt fra deres familier og kendte omgivelser«.

Indien-ekspert: Kvinder er udsat alle steder

Pressechef Steen Albrechtsen fra Albatros Travel, som årligt sender 5.000 rejsende til Indien, siger, at bureauet ikke har haft indberetninger om sexovergreb i Indien: »Vores rejsende er sjældent alene, da de rejser i grupper, og det er sjældent, at de er udenfor alfarvej«.

LÆS OGSÅ »Vores rejseledere advarer selvfølgelig om kriminalitet, at man ikke skal gå ud alene efter mørkets frembrud, ikke veksle penge på gaden, og at man ikke skal tage imod gratis mad og drikke, som kan indeholde bedøvende midler«, siger Steen Albrechtsen. Rejsebloggeren og Indiens-eksperten i Toronto, Mariellen Ward, opfordrer på sin blog førstegangs Indiens-rejsende til at rejse i grupper. Hun tilføjer, at »sandheden er, at kvinder ikke kan føle sig sikre nogen steder. Antallet af voldtægter i USA, Sydafrika og mange andre lande er alarmerende og forfærdende«.Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden