Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Adac
Foto: Adac

afgang. Så kører de nye tyske fjernbusser. I dette tilfælde med kurs mod München.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tyske busser truer tog

Nye busruter, der kører inden for Tysklands grænser, er billigere end toget.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tyskland myldrer det for tiden med nye busruter, der kører mellem de store byer, og de kan blive en alvorlig konkurrent til togtrafikken.

I starten af 2013 blev der ændret i tysk lovgivning, som ellers havde forbudt tyske busruter på strækninger, hvor der i forvejen kørte tog.

Det gav Deutsche Bahn noget, der mindede om et monopol, men nu er der åbnet for skærpet konkurrence mellem bus og tog på de længere ruter inden for Tysklands grænser.

LÆS OGSÅ

Der er dog stadig visse begrænsninger – bl.a. skal en ny busrute være mindst 50 kilometer.

Men der er også tit meget længere mellem de tyske byer, så der er allerede nu et stort udvalg af ruter, og endnu flere ventes at komme til inden næste sommer, oplyser den tyske bilistorganisation Adac – som er gået sammen med det tyske postvæsen i busselskabet Adac Postbus.

Busserne er billigst

Det bedste argument for at hoppe på en af de nye busruter er prisen. Busserne er nemlig billigere end toget. I nogle tilfælde betaler man kun en fjerdedel af prisen for en togbillet, men rejsetiden er længere i busserne.

Til gengæld er der ingen risiko for at komme til at stå op i bussen. Der sælges nemlig kun det antal billetter, der rent faktisk er plads til i bussen.

LÆS OGSÅ

Og de første testrapporter i tyske blade tyder på, at man ikke kommer til at sidde på smalle, ubekvemme sæder som i en bybus.

De nye tyske fjernbusser har komfortable sæder med trepunkts sikkerhedsseler, og i de fleste tilfælde vil der være wifi i bussen, ligesom der er salg af snacks og drikkevarer. Og der er et toilet.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden