Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: AP
Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Las Vegas vil være kendt for andet end gambling

Ishockeyhold skal trække endnu flere turister til gamblerby i ørkenen.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ishockey i en ørkenby er sjældent den mest oplagte kombination. Men sådan tænker man langt fra i Las Vegas.

Spillestaden, i den amerikanske ørkendelstat Nevada, satser nemlig stærkt på at få et professionelt ishockey tilknyttet i den nordamerikanske hockeyliga NHL.

Det fortalte Cathy Tull, der er underdirektør for markering i Las Vegas Convention and Visitors Authority, under et besøg i København for nylig.

»Vi er mere end bare kasinoer og gambling. Vi har meget andet at tilbyde«, lød det.

Målet er få et Las Vegas-hockeyhold i NHl til sæsonen 2016/17.

»Vi har en enestående evne til at være værter for besøgende og give dem store oplevelser. Professionel ishockey vil være et perfekt supplement til de mange andre sportsarrangementer vi står for, og endnu en underholdningsattraktion for vores millioner af årligt besøgende«.

Afgift skal betales

Men at få et ishockeyhold i NHL er ikke bare sådan lige til. Godt nok bruger man ikke opryknings- og nedrykningssystemer, som man kender det fra europæisk sport. Det er til gengæld et spørgsmål om at få ledelsen i NHL til at gå med på at udvide antallet af hold i NHL. Enten ved at lade et nyt hold overtage et andet holds eksistens - som det senest skete i sæsonen 2011/2012, da Atlanta Thrashers flyttede til Winnipeg og blev til Winnipeg Jets eller ved at overbevise organisationen om, at der er god økonomi i at lade et hold spille i byen Las Vegas.

Hvis man vil ind i NHL, skal der betales en afgift. For Las Vegas kan det meget vel blive et beløb på mellem 400 og 450 millioner dollar (cirka 2,8 milliarder til 3,1 milliarder kroner).

Men Las Vegas er klar. Netop nu er opførelsen af Las Vegas Arena i fuld gang. Stadionet med plads til 20.000 tilskuere skal være færdig i 2016 og skal - udover de mulige ishockey-kampe - også rumme boksning og koncerter. Arenaen kommer til at koste godt 350 millioner dollar (cirka 2,4 milliarder kroner) og er bare en lille del af de mange penge Las Vegas i disse år investerer.

Ifølge Cathy Tull har byen i perioden 2008 til 2013 investeret mere end 27 milliarder dollars (cirka 186 milliarder kroner) i hoteller, infrastruktur og lignende.

Depositum for sæsonkort

En af dem, der er med til at forsøge at trække et ishockeyhold til, er den canadiske pokerstjerne Daniel Negreanu, der hjælper Hockey Vision Las Vegas med at få folk i byen til at betale et depositum for årskort til potentielle kampe. Baggrunden for den manøvre er at vise folkene i NHL, hvor stor publikumsinteressen i byen er og dermed, hvad mulighederne for at tjene penge er. Målet er at skaffe 10.000 depositummer.

»Det vil blive mere end et flot show. Mere end bare en hockeykamp. Ishockey i Las Vegas vil tiltrække alle mulige slags fans - også dem, der ikke rigtigt kender til spillet«, siger Daniel Negreanu til The Canadian Press.

Hvornår det vil blive afgjort om Las Vegas vil blive en ishockey by - og hvad holdet skal hedde - vides endnu ikke.

Ishockey-udmeldingen kommer efter et år, hvor 41,1 millioner gæster kom til Las Vegas. Det er ambitionen, at det tal stiger til 45 millioner allerede i 2015. Der er ingen tal på, hvor mange danskere, der kommer til Las Vegas hvert år, men destinationen er den fjerdemest populære i USA for rejsende fra de nordiske lande.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden