Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

New York sigter mod ny højderekord

Hudson Yards vil om nogle år tilbyde New Yorks højeste udendørs udsigtsplatform, som kan blive et trækplaster.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Udsigtshungrende får en ny mulighed for at beskue New York fra oven, når et nyt højhuskompleks med i alt fem højhuse står klar om nogle år.

Det er Hudson Yards, der vil tilbyde den højeste udendørs udsigtsplatform over New York fra bygningen Hudson 30. Bygningern får en højde på 395 meter, og platformen, der vil give en fantastisk udsigt over byen, vil dermed slå Empire State Building med 15 meter, skriver avisen New York Post.

Der ventes millioner af besøgende

Avisen forudser, at den nye udsigtsplatform vil tiltrække millioner af besøgende hvert år. Og man vil komme til at opleve mere end bare udsigt. Der skulle komme et særligt gys – et ’thrill-seeking element’, som New York Post skriver efter at have været på en særlig rundtur i byggeområdet. Bygherrerne vil dog ikke røbe mere på nuværende tidspunkt.

Hudson Yards er et projekt med adskillige højhuse til i alt 20 milliarder dollars (130 milliarder kroner). Det kommer til at ligge på den vestlige side af Manhattan mellem 30th og 34th Street.

Der vil være over 100 restauranter i det nye kompleks, der skal rumme både beboelse og kontorer. Og altså også være en turistattraktion. Den første bygning, der står færdig i 2016, er efter planen 10 Hudson Yards, der kommer til at måle 272 meter i højden. Dette tårn får direkte forbindelse til Highline-parken, der er indrettet på et tidligere jernbanespor, og som på kort tid har udviklet sig til at være en New Yorks store attraktioner.

Et af højhusene, det ca. 300 meter høje 35 Hudson Yards, vil bl.a. rumme et luksushotel med 200 værelser. Hudson Yards-projektet er bygget oven på en jernbane, Long Island Railroad. Togene fortsætter med at køre i hele byggeperioden.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden