Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

avlsstop. Spækhuggerne i Sea Worlds parker i USA får ingen efterfølgere. Parken har accepteret at indføre et stop af avl.
Foto: Mike Augilera/AP

avlsstop. Spækhuggerne i Sea Worlds parker i USA får ingen efterfølgere. Parken har accepteret at indføre et stop af avl.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sea World stopper hval-avlsprogram

Den nuværende bestand på 24 spækhuggere bliver de sidste i Sea World-parkerne i USA.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når den nuværende bestand på 24 spækhuggerhvaler dør ud i de amerikanske Sea World-parker, er det slut med denne form for underholdning.

Sea World har netop meddelt, at avlsprogrammet stopper, og der vil ikke komme andre spækhuggere i bassinerne. Det skriver flere amerikanske medier, bl.a. NBC News.

I USA er der Sea World-parker i San Diego, San Antonio og Orlando. Besøgstallet og indtægterne er faldet i de seneste år. Det skyldes bl.a. dokumentarfilmen ’Blackfish’, der skildrede de kritisable forhold, dyrene holdes under. Sea World har afvist kritikken og siger, at hvalerne trives bedre i fangenskab end i det fri.

»Mange af spækhuggerne er født i Sea World, og hvis vi slap dem løs i havet, ville de sandsynligvis dø«, har Joel Manby, direktør i Sea World, netop skrevet i Los Angeles Times. Han siger også, at Sea World har lyttet til den kritik, der har været rejst i de senere år.

Uden at stresse dyrene

Sea World i San Diego fik sidste år de lokale myndigheders tilladelse til at foretage en stor udvidelse af parken. Det skete dog på den betingelse, at der ikke længere blev avlet spækhuggere i parken. Sea World er ved at udvikle nye underholdningsprogrammer, så de besøgende stadig kan komme tæt på havets dyr, men det skal ske uden at stresse dyrene.

Kritikere peger på, at det har været meget stressende for spækhuggerne at skulle opholde sig i bassinerne og optræde for publikum.

Det har givet sig udslag i flere angreb på trænerne, der optræder sammen med dyrene – også med dødelig udgang for trænerne. Det er dog aldrig gået ud over tilskuerne.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Allan Graubæk eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden