Wellness, spa og god mad - snup en weekend med forkælelse på Sylt.
Foto: webphotographeer/webphotographeer

Wellness, spa og god mad - snup en weekend med forkælelse på Sylt.

Storby og kultur

Weekendtur: Forkæl dig selv med spa og Michelin-mad

Syd for grænsen på den eksklusive ferieø, Sylt, kommer man helt ned i gear. Her er fem gode grunde til at besøge øen.

Storby og kultur

Bag panoramavinduerne piler vilde kaniner rundt i klitterne, og de mest morgenfriske hotelgæster er allerede ude på den kilometerlange sandstrand for at samle appetit til den store morgenmadsbuffet. I horisonten anes Rømø-færgen, der venter på, at tidevandet oversvømmer lavvandsområdet, så den atter kan sætte kurs mod Sønderjylland. De karakteristiske blå -og hvidstribede strandstole er trukket i land for sæsonen, og intet ved den frostklare morgen signalerer sol og sommer.

GUIDE

Men inden for på det eksklusive Grand SPA Resort A-ROSA, der stod færdigopført i foråret 2010 for i omegnen af 60 millioner euro, er der aldrig problemer med at holde varmen. Gæsterne på de 177 stiligt indrettede værelser og suiter kører i pendulfart til nulte etage og det 3.500 m2 store wellness-område, hvor finsk sauna, japansk dampbad og thalasso-behandlinger med opvarmet havvand sørger for at stimulere kropstemperaturen.

Foruden at svede i de mange saunaer er der også mulighed for at snuppe en dukkert i Nordsøen, som inviteres indenfor via en 300 meter lang pipeline. Og turen i det velsmurte velværemaskineri kan fuldendes med timer i yoga og pilates eller ved at få massage, kropsbehandlinger, indiske ayurveda-behandlinger og meget andet under terapeuternes øvede hænder.

For madelskere og kærlighedsramte
Lyder det en kende for frelst og new age-agtigt? Det er det faktisk ikke. For selvom femstjernede Grand SPA Resort A-ROSA har skruet helt op for de sunde tilbud, forsøger ressortet først og fremmest at tiltrække folk, der har lyst til at nyde livet og en lang weekend i lækre rammer.

Derfor er det heller ikke biodynamik, økologiske råvarer eller raw food, der står øverst på A-ROSA's menu. I stedet lokker man med en velassorteret vinbar, der har 300 forskellige slags flasker i reolen, en tesalon, hvor der arrangeres lejlighedsvise litterære og musikalske optrædener, en cigar-lounge med tilhørende bibliotek samt tre forskellige restauranter, hvoraf én – La Mer – er i Michelin-klassen.

Alt dette er en cocktail, som – at dømme ud fra de indlogeredes sammensætning – tiltrækker både unge love birds, nygifte, bedagede weekendromantikere, kræsne gourmeter, glade madører samt nyetablerede familier med børn.

Ikke kun for rige og berømte
Sylt har ry for at være et eksklusivt ferieasyl for velbjergede bedsteborgere fra Berlin og velhavende hattemænd og damer fra Hamburg. Og sådan har det været i århundreder.

GUIDE

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Tidligere var det her, at store kunstnere og kulturpersonligheder som Stefan Zweig, Käthe Kollwitz, Emil Nolde og nobelpristageren Thomas Mann – ham med romanen 'Trolddomsbjerget' – indsnusede frisk havluft og ny inspiration. Nu om dage er det ikke mindst politikere eller folk fra mediebranchen og finansverden, der lægger en del af deres opsparinger her.

Men selvom antallet af luksusbutikker og modebrands som Hermés og Mont Blanc er stærkt repræsenteret på øen, og selvom efterspørgslen har skabt plads til ikke mindre end fem Michelin-restauranter på liebhaverøen, så er Grand SPA Resort A-ROSA ikke kun for folk, der er født med en guldske i munden, forsikrer stedets marketingschef, Silke Schaerffer. Billigste overnatning er således 278 euro pr. nat, men det kan gøres endnu billigere, hvis man bestiller via et rejsebureau.

Budskabet er hørt. Og når gæsterne i vanlig tysk nøgenbadnings-stil smider både bornerthed og badedragt i sauna og dampbad, er det under alle omstændigheder svært at aflæse, hvilken socialklasse de tilhører.

I dampens hede er alle folk lige.

Flere gode grunde til at besøge Sylt


2. Luksusmode i Kampen
Man forventer ikke at finde en Louis Vuitton-butik i en landsby på en lille, afsidesliggende ø i Nordsøen, men i Kampen på Sylt matcher forretningsstrøgene den tyske overklasses behov for detail-terapi. Her er eksklusive butikker, gallerier og juvelerforretninger, herunder også Hermés, Cartier og Bulgari. De karakteristiske nordfrisiske huse med stråtag har et umiskendeligt landligt præg, men lejerne tilhører modeindustriens superliga – og kunderne er vant til at gebærde sig på bonede gulve. www.kampen.de

3. Ud i naturen
Stribede strandkurve, brusende brænding og klitter og hedelandskab så langt øjet rækker. Sylt er god for masser af flot natur – besøg for eksempel det beskyttede naturområde Ellenbogen (Albuen), der ligger cirka fem kilometer fra havnebyen List. Her på den nordligste spids af den nordfrisiske ø – ja, Sydslesvigs og hele Tysklands nordligste punkt – kan man stå og få havsalt på læberne og stirre ud over Nordsøen og Kongshavnen, som er opkaldt sådan af Christian IV, der i 1644 vandt et slag her over flåder fra Sverige og Holland. www.sylt.de

4. Friske fisk under åben himmel
Forestil dig en ualmindeligt velassorteret fiskehandler. Forestil dig funklende montre fulde af friskfangede fisk, som du kan pege på og få tilberedt på stedet. Forestil dig at fortære kammuslinger og østers og laks og tun og torsk og havtasker og alt muligt andet under blæselamper til næsten ingen penge. På Sylt kender alle Gosch, og der er al mulig grund til, at Gosch får flere nye venner. Læg for eksempel vejen om afdelingen i hovedbyen Westerland. www.gosch.de

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

5. Mesterlig mad hos Jörg Müller

Mesterkokken Jörg Müller har holdt den gastronomiske fane højt på Sylt i flere årtier, og manden med det karakteristiske kejser Wilhelm-skæg forstår stadig at svinge smageskeen. Sammen med sin hustru driver han Michelin-restaurant under eget navn samt tilstødende hotel, bistro og det gemytlige spisested, der Pesel, hvor der er kakler på væggene og solid husmandskost på tallerkenerne. Det er alt sammen en god, lille omvej værd. www.hotel-joerg-mueller.de

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden