Genopdaget. Oprindeligt var huset her tegnet til Manel Vicens og hans familie af den berømte Barcelona-arkitekt Antonio Gaudí.
Foto: Michela Simoncini/Flickr Creative Commons

Genopdaget. Oprindeligt var huset her tegnet til Manel Vicens og hans familie af den berømte Barcelona-arkitekt Antonio Gaudí.

Storby og kultur

Nyt Gaudí-hus åbner i 2017

Casa Vicens står klar som nyt museum i Barcelona til påske næste år.

Storby og kultur

I påsken 2017 kan besøgende i Barcelona for første gang komme indenfor i den catalanske arkitekt Antonio Gaudís bygning Casa Vicens, der i dag ellers er lukket for offentligheden.

Det skriver BBC Travel.

Casa Vicens blev opført mellem 1883 og 1888, og er »essensiel for forståelsen af Antonio Gaudís enestående arkitektoniske sprog og udviklingen af art noveau i Barcelona« siger Marta Antunano, projektleder på Casa Vicens, ifølge BBC Travel.

Antonio Gaudís værker er nogle af Barcelonas aller største trækplastre. Forrest står den stadigt ufuldendte La Sagrada Familia-kirke, hvis byggeri i disse år går ind i sin sidste fase med opførelsen af seks tårne. De seneste rygter siger, at kirken vil stå færdigt i 2026. I så fald vil byggeriet have været undervejs i næsten 150 år.

Casa Vicens besøges dagligt af godt 500 arkitektur-interesserede, der må nøjes med at betragte Casa Vicens udefra. For bygningen betragtes af mange som huset, hvor det hele begyndte. Casa Vicens var nemlig det første projekt Antonio Gaudí tegnede, efter han var færdig på arkitektskolen. Huset var tydeligt præget af den nyuddannede arkitekts interesse for indiske stupaer og egyptiske minareter, og var desuden beriget med et lille vandfald og springvand i gårdhaven.

Det er blandt andet den slags detaljer kommende besøgende vil kunne opleve i Casa Vicens.

I mange år har en del af Antonio Gaudís værker været ejet af private, men i forbindelse med International Year of Gaudí i 2002, gjorde myndighederne i Barcelona flere forsøg på at få de privatejede bygninger åbnet for offentligheden. Det betød blandt andet, at Casa Batlló åbnede i 2004, og at Casa Milà - ikke langt derfra - gennemgik en omfattende renovering.

Når Casa Vicens, der har sit navn efter Manel Vicens, der havde bestilt bygningen af Antonio Gaudí, er klar til åbning næste år, vil stedet fremstå som et museum ligesom de to andre Antonio Gaudí-tegnede huse Casa Batlló og Casa Milà. Ifølge BBC Travel vil kun 395 besøgende få adgang hver gang. Og ligesom ved Casa Batlló og Casa Milà, skal man bestille tid til et besøg i forvejen.

Antonio Gaudí var repræsentant for catalansk modernisme, der svarer til skønvirke på dansk, tyske jugend og art nouveau på fransk. Selv om La Sagrada Familia ikke er færdigbygget, er den en af Barcelona og Spaniens største turistattraktioner. I 2014 besøgte over 3,2 millioner turister kirken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce