Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Las Vegas har syndet

Spillebyen har forsømt at fortælle, hvad den har at byde på ud over spil og druk. Se fem andre oplevelser i Las Vegas, der ikke handler om blackjack og poker.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med rotorblade piskende over hovedet kan man ikke høre, hvad man selv tænker, og slet ikke, hvad andre siger. Helikopterens headset virker ikke, men det dæmper støjen, og det er også nok, for vi er ikke kommet for at snakke, men for at kigge.

Det er dagens første afgang fra helikopterlufthavnen en halv times kørsel uden for selve Las Vegas i Nevadas ørken. Klokken er 7.30, og forude venter halvanden times flyvning over Hoover-dæmningen og ind i den vestligste del af Grand Canyon.

Naturudflugter er ikke det, spillebyen er kendt for, men det er en fejl, og det kan nu blive en dyr fejl for byen, der har fået akut behov for at finde på noget nyt for fortsat at tiltrække gæster nok til at få det hele til at løbe rundt økonomisk.

»Las Vegas kan ryge bag af dansen, hvis ikke byen finder en ny måde at genopfinde sig selv på«, siger Bill Eadington, direktør for Institute for the Study of Gambling and Commercial Gaming ved University of Nevada i Reno, til avisen Las Vegas Sun.

LÆS OGSÅ

Strippernes og spillernes syndige stad har aldrig haft behov for at markedsføre sig, for enhver kender Vegas og bliver enten tiltrukket eller frastødt af de blinkende lys, kopierne af Sfinksen og Eiffeltårnet og alle spillemulighederne.

Tidligere var der fornyelse nok i at bygge et endnu større og endnu flottere kasino som f.eks. det netop færdigbyggede Cosmopolitan. Men det publikum, der de seneste årtier har løftet Las Vegas ind i en guldalder, er nu på vej på pension og har ikke så meget til rådighed længere.

Samtidig er krisen så hård ved de amerikanske staters økonomier, at en række andre stater nu vil have en bid af spillekagen ved at tillade eller udvide tilladelserne for gambling, så man ikke længere behøver rejse helt til Vegas for at få lysten styret.

Fortaber sig i larm
Helikopteren krænger ud over vandspejlet bag dæmningen, og piloten fortæller et eller andet, der kun går igennem som skrat i hovedtelefonerne. Kabinen skælver af turbulens, da den kort efter løfter sig op over en vulkantop. Den har et eller andet med indianere at gøre, men også det fortaber sig i teknikkens løse forbindelser og almindelig larm.

Forude viser Grand Canyon sig for første gang. Det er et fantastisk syn, da kløften for alvor træder frem og nærmest suger helikopteren ind.Da det nu er i USA, det foregår, er der et væld af forskellige måder at komme fra Las Vegas til Grand Canyon på. Den mest økonomiske er en 12-timers bustur, men der er også et utal af kombinationer med fly, fly og helikopter, helikoptere, der lander i kløften, og nogle, der flyver tilbage uden at lande. Og så er der helikopterture med indianeroplevelse og helikopterture med både indianere og grillede bøffer med meget mere.

Det er lige den slags tilbud, Las Vegas har brug for mere af og mere opmærksomhed på, viser en ny gennemgribende undersøgelse fra Las Vegas’ turistmyndighed. Den konkluderer, at byens turister forventer noget for pengene og variation.

Verdens bedste shows

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Las Vegas har altid haft meget mere på tapetet end de spillemaskiner, der bimler flyrejsende i møde helt ude ved gaten i lufthavnen. Byen har fremragende restauranter, koncerter med tidens topnavne og nogle af verdens bedst producerede shows. Problemet er bare, at det ikke rigtig er feset ind i den verden på den anden side af ørkenen, hvor turisterne også skal komme fra.

LÆS OGSÅ »Der er 41 millioner mennesker (i USA, red.), som ikke har noget imod at rejse til Vegas og har penge at rejse for, men som savner en forståelse af, hvad Vegas har at tilbyde. De ved, at vi har shows, men kunne ikke nævne et eneste af dem, og de ved heller ikke, hvilke køkkenchefer vi har ansat«, siger Cathy Tull, senior vicepræsident i Las Vegas Convention and Visitors Authority, der har lavet undersøgelsen, til Las Vegas Sun.

Vejen frem for Las Vegas er at få fat i det yngre publikum, der stadig har råd og lyst til at komme forbi, og så helst også få dem til at blive lidt længere, end de gør i dag. Som druk- og spilledestination er Las Vegas i dag ikke et sted, man typisk opholder sig mere end et par dage ad gangen, indtil pengene er brugt, eller kroppen trænger til en pause.

Med et nyt image og bedre kendskab til mulighederne håber byens myndigheder at fastholde gæsterne i helt op til en uge, og det vil løse alle byens problemer, siger Randy Fine, en konsulent i underholdningsindustrien, til avisen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Helikopteren kredser om et klippefremspring et par hundrede meter fra Coloradofloden. Tre andre er allerede landet og har lukket sin last af turister ud i den kølige morgenluft. Den varmes langsomt op af solen, der har samlet styrke på turen op over bjergkammen og kaster et blødt, gult lys ned i kløften.

Piloten henter små fletkurve med wienerbrød, frisk frugt og bolsjer frem fra lastrummet. Et par flasker champagne og sodavand er der også. Der skåles, smiles til fotografen og tages billeder med lange skygger. Efter en halv time letter helikopterne en efter en og tager en lille runde i dalen, inden de krænger, stiger og sætter kurs mod lufthavnen.

Las Vegas har meget mere at byde på end syndigt strip og spil. At de færreste er klar over det, er faktisk en synd.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden