Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Bounty. Lille Ko Hong er en af den slags øer, der kan få tårer frem i øjnene hos enhver fan af Thailand.
Foto: Lærke Thorndal-Debes

Bounty. Lille Ko Hong er en af den slags øer, der kan få tårer frem i øjnene hos enhver fan af Thailand.

Phuket
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Træt af alle Phukets turister? Her er det Thailand, du drømmer om

Blot en kort sejltur fra Phukets østkyst ligger stilfærdige og smukke Ko Yao Noi.

Phuket
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Allerede på båden mod Ko Yao Noi sidder vi og vugger med en god fornemmelse.

Der er næsten kun lokale med om bord. Folk hyggesnakker i krogene og tager bestik af de varer, de har bragt med tilbage fra fastlandet.

En sidder med en stor kurv med fisk, en anden med et net med mangoer. En lille pige pludrer muntert på sin bedstemors skød.

LÆS OGSÅ

Efter at have spenderet et par hektiske dage i Thailands store turist-trækplaster, Phuket, har vi valgt at tage til Ko Yao Noi for at komme væk fra masseturismen, de mange barer og alle de andre turister.

For selv om mange danskere kommer hjem fra Phuket med en dejlig solbrun farve, sidder man også tilbage med et ønske om at opleve et mere autentisk og mindre kommercielt alternativ.

Her kommer Ko Yao Noi ind i billedet. Øen ligger kun en kort sejltur fra Phukets østkyst.

En thailandsk drøm
Da vi sætter fod på øen drager vi et lettelsens suk. Kajen er næsten helt øde, der er kun en enkelt sangtaew (en thailandsk form for minibus, red.) som kører ind til 'byen'.

Vandet er blåt og klart, og palmetræerne vajer stolt i den lette brise.

Ko Yao Noi er det Thailand vi har drømt om.

Den lille ø ligger genialt placeret med udsigt til de mange øer og klippeskær som Phan-Ngan bugten i de sydlige Thailand er så kendt for.

Fra vores balkon kan vi sidde og se solen gå ned. Skumringen er perfekt til en aftentur på den øde strand. I et stort træ gør en flok næsehornsfugle sig klar til natten.

Vi lejer en scooter og sætter ud for at se noget af øen. Det er muligvis et af de sikreste steder i Thailand at køre på scooter da vejene er i god stand og der er så godt som ingen trafik.

Vi kører forbi kokospalmeplantager, traditionelle træhuse og igennem små, men livlige markeder.

Meget af vejen følger den smukke kyst så vandet er aldrig langt borte. På et tidspunkt bliver en sidevej pludselig til en mindre jordsti.

Vi parkerer scooteren og begiver os videre til fods. Stien munder ud i en lang sandstrand. Det turkise vand skvulper stille op på det gyldne sand og en enkelt kokosnød ruller rundt i vandkanten.

Det er perfekt til en dukkert.

Stranden for enden af vejen
Der er ikke meget turisme på Ko Yao Noi, men der er dog et par gode restauranter at vælge imellem.

En tysker har åbnet en lille cafe ved navn Rice Paddy, der har udsigt ud over rismarkerne. Her laves god fusion cuisine og alle tiders isdesserter.

En excentrisk Italiener har selvfølgeligåbnet en italiensk restaurant og fremtryller fantastiske pizza og pastaretter, så man et øjeblik glemmer, at man er i Thailand.

Velsmagende og billig thaimad fås alle steder. Der er nu ikke noget som en omgang super stærk 'som tam' (grøn papayasalat) skyllet ned med en iskold Chang Beer.

Ko Yao Noi er også et godt sted til at leje en båd for en dag, og tage på opdagelse blandt alle de andre smukke øer i den fantastiske Phang-Nga nationalpark.

Selvom Phang-Nga Nationalpark er et populært turistmål, er det stadig muligt at finde sin egen hvide sandstrand uden andre turister til at forstyrre freden.

Stille morgenstund på Ko Hong

Det er tidlig morgen, da vi sejler ud fra Ko Yao Noi med næsen mod alle de små øer i bugten. De to unge mænd, som styrer vores longtailbåd er søde og venlige, og taler næsten intet engelsk, men forstår alligevel det meste vi prøver at fortælle dem.

LÆS OGSÅ

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Vores første stop er på Ko Hong, hvor vi hopper i land med åben mund og polypper. Her er godt nok smukt. Præcis som det Thailand du har set i brochurerne hjemmefra.

Småfisk svømmer rundt i det blågrønne vand og stranden er en halvmåne af kridthvidt sand, der ender brat i høje, majestatiske klippevægge. Vi bader, slikker sol og snorkler og nyder at være omgivet af sådan en smuk natur.

Der kommer langsomt flere små både med turister, og vores kaptajn spørger om vi vil videre - han har flere steder han gerne vil vise os.

Lidt efter sejler vi ind i en lagune, hvor vandet er så lavt, at vi nemt kan soppe rundt. Fuldstændigt omringet af bratte klippevægge på alle sider, er det som om vi er sejlet ind i an hel anden verden.

I det lave, klare vand finder vi en enorm søstjerne koloni. Det er en sjov fornemmelse at røre ved søstjernerne, som er ret rå på oversiden og har tusindvis af bittesmå arme på undersiden.

Herefter stopper vi på den ene perfekte strand efter den anden. Undervejs fra strand til strand kommer vi forbi huler i klippevæggene, hvor man kan se en mand eller to travlt beskæftiget med at høste fuglereder som eksporteres til Kina, hvor fugleredesuppe er en delikatesse.

Dagen ender, da vi sejler tilbage til Ko Yao Noi, mens solen langsomt synker ned i horisonten og himlen farves i orange og røde toner.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden