100 subkulturer

Preppers er forberedt på enhver katastrofe

100 subkulturer

De er kendt som såkaldte survivalists (overlevere) eller preppers (de, der er forberedt på alt). Der er flest af dem i USA, og de er forberedt på de helt store natur- og menneskeskabte katastrofer: tsunami, jordskælv, kemikalieudslip, krig eller epidemi.

Overleverne ved alt, hvad der er værd at vide om vandrensning, sikrede bygninger, gasmasker og forsyninger af mad og rent vand. De er parate til at overleve under alle mulige omstændigheder og vilkår. I prioriteret rækkefølge er her de seks vigtigste ting, der skal være i en overlevelsestaske: vand, konserves, sovepose, lighter, kniv og lommelygte.

Naturkatastrofer, bombeangreb, økonomisk krise og frygt for krig har i de senere år skabt en ny bølge af overlevertilhængere. National Geographic har produceret et program, hvor overleverne har mulighed for at medvirke og fremvise deres bunkere, underjordiske hjem og andre innovative idéer til, hvordan man klarer sig igennem katastrofer. Til gengæld for deres medvirken bedømmer eksperter deres chancer for at komme sikkert ud af de katastrofer, de søger beskyttelse imod.

Info: I Kansas i USA er man i gang med at bygge luksusundergrunds-lejligheder i en gammel missilsilo fra 1960. Her er hundegårde, fitnesscenter, mad og ens helt egen nøgle til en luksuslejlighed. Prisen for 150 kvadratmeter er to millioner amerikanske dollars.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden