Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
100 subkulturer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fra dunkle stripklubber til trendy fitness-centre

100 subkulturer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pole dancing stammer delvist fra indisk og kinesisk akrobatik, der i 20’erne blev en del af cirkusmiljøet i USA og Canada. Senere blev denne form for akrobatik kombineret med striptease, og dermed var pole dancing født.

Pole dancing er en slags erotisk akrobatik, der udføres på og omkring en lodret metalstang. Selvom det ofte involverer elementer fra strip tease, har sporten i dag udviklet sig og ligger nu langt fra den umiddelbare association til dunkle stripklubber og hurtige penge.

Inden for det seneste årti er flere og flere begyndt at dyrke pole dancing uden de erotiske overtoner. Dans, fitness og leg kendetegner denne nye idrætsgren, og samtidig kræves der muskelstyrke og mod, især når akrobatikken kommer op i højden. Trendy fitness-centre lige fra Sydney til Tokyo og Los Angeles tilbyder holdundervisning i Pole Dancing på lige linje med andre former for aerobics.

Info: En gruppe af pole dancing-entusiaster kæmper for at få inkluderet pole dancing i OL som en officiel idrætsgren.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden