Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
100 subkulturer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fun fact: I surferkulturen er mindre end 10% af mændene gift

100 subkulturer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Surferkulturen er den mode, det sprog og den livsstil, der knytter sig til surfersporten. Det hele begyndte i 20’erne og blev rigtigt populært i 50’erne og 60’erne, især på Hawaii, i Australien og i den amerikanske vestkyststat Californien.

Surfing er en individuel sport og indebærer et tæt forhold mellem menneske og ocean, som kun sande surfere rigtigt forstår. Mangler man de rette færdigheder og erfaringen, kan sporten blive livsfarlig på sekunder.

Surfing er fester og romantik, men først og fremmest er surfing personlig frihed manifesteret i ridtet hen over bølgerne – en ubekymret livsstil, en surfer ikke ville bytte ud med noget andet i hele verden.

Surfing handler om nuet og er for mange inden for kulturen et oprør mod det etablerede samfund og dets fokus på jobs og karrierer. Surfernes her og nu-holdning afspejler sig også i deres relationer. I surferkulturen, som primært består af mænd, er mindre end 10% af dem gift.

Surfere er kendte for deres evne til at acceptere andre og for ikke at diskriminere i forhold til køn, race, etnisk minoritet eller alder.

Info: Surferne fejrer deres internationale surfingdag 20. juni.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden